Trenčín spoznal ďalšieho možného súpera v Lige majstrov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
AS Trenčín
Foto: SITA/Tomáš Somr

NYON 15. júla (WebNoviny.sk) – Slovenský futbalový majster AS Trenčín sa v prípade postupu stretne v 3. predkole Ligy majstrov 2016/2017 s úspešným z dvojice 2. predkola Zrinjski Mostar (Bos. a Herceg.) – Legia Varšava (Poľ.).

Rozhodol o tom piatkový poludňajší žreb vo švajčiarskom Nyone, sídle Európskej futbalovej únie (UEFA). V prvom zápase sa v Bosne a Hercegovine zrodila remíza 1:1, v drese Legie nastúpil aj slovenský reprezentant Ondrej Duda. Trenčania zvíťazili 4:3 na ihrisku slovinského NK Olimpija Ľubľana v stredajšom prvom zápase 2. predkola, odveta je na programe v stredu 20. 7. o 20.15 h v Žiline.

Dvojica AS Trenčín – Olimpija Ľubľana figurovala počas piatkového žrebu 3. predkola medzi nenasadenými mužstvami. Prvé zápasy 3. predkola odohrajú v termíne 26. alebo 27. júla, odvety sa uskutočnia 2. alebo 3. augusta. Trenčín by odohral prvý duel na domácej pôde a odvetu u súpera.

Legia Varšava je jedenásťnásobný a aj úradujúci poľský šampión

Trenčín figuroval v 1. skupine majstrovskej vetvy, žreb mu mohol prisúdiť za oponenta aj grécky Olympiakos Pireus, škótsky Celtic Glasgow, cyperský APOEL Nikózia či Dinamo Záhreb z Chorvátska. Poľský web przegladsportowy.pl píše: „Dobrý žreb pre Legiu, ktorá sa vyhne ďalekej ceste.“ Potenciálnymi súpermi pre Legiu boli aj FC Astana (Kaz.), FC Hapoel Beer Ševa (Izr.), Dinamo Tbilisi (Gruz.), FC Alaškert (Arm.) či Rosenborg Trondheim (Nór.).

Legia Varšava je jedenásťnásobný a aj úradujúci poľský šampión. V klubovej vitríne má aj rekordných 18 národných pohárov. Najväčším úspechom Legie v rámci európskeho pohára číslo jeden je účasť v semifinále v roku 1970, do štvrťfinále sa dostala dvakrát (1971, 1996). Vlani si varšavský klub zahral v skupinovej fáze Európskej ligy, do jarnej vyraďovacej časti neprenikol. V sezóne 2014/2015 postúpila Legia do šestnásťfinále EL.

„Z môjho pohľadu je Legia jednoznačný favorit v súboji s Mostarom; myslím si, že pôjdu ďalej. My tiež najskôr potrebujeme zvládnuť odvetu 2. predkola proti Ľubľane, teraz sa budeme koncentrovať na tento zápas. Verím, že sa nám podarí postúpiť, čo je naším cieľom. Legia je najslávnejší poľský klub s bohatou históriou aj rozpočtom. Myslím si však, že je to hrateľný súper. Je dobré, že sme sa vyhli Olympiakosu Pireus alebo APOEL-u Nikózia. Varšava by bola ‚na skok‘, má nádherný štadión a skvelých fanúšikov. Bola by pre nás veľká výzva konfrontovať sa s poľskou špičkou. Opakujem, najskôr je však dôležitá odveta 2. predkola,“ zhodnotil žreb tréner Trenčína Martin Ševela

Neúspešní z 3. predkola sa presunú do play-off Európskej ligy

Zrinjski Mostar triumfoval v najvyššej domácej súťaži štyrikrát, počas ostatných troch sezón dvakrát. Raz uspel vo finále tamojšej národnej pohárovej súťaže (2008). V sezóne 2009/2010 si Mostar v 2. predkole LM zmeral sily s ŠK Slovan Bratislava – doma zvíťazil 1:0, v odvete na Tehelnom poli však podľahol 0:4 a so súťažou sa rozlúčil. V drese Mostaru si počas ročníka 2003/2004 zahral aj chorvátsky reprezentant Luka Modrič, súčasná opora španielskeho Realu Madrid.

Na postupujúcich z 3. predkola ešte čaká pred bránami skupinovej fázy Ligy majstrov dvojzápas play-off (16. a 17. augusta, resp. 23. a 24. augusta). Neúspešní z 3. predkola sa presunú do play-off Európskej ligy 2016/2017, druhého najprestížnejšieho európskeho pohára klubov.

Dvojice 3. predkola Ligy majstrov 2016/2017

– prvé zápasy 26. resp. 27. júla, odvety 2. resp. 3. augusta

MAJSTROVSKÁ VETVA

Rosenborg Trondheim (Nór.) / IFK Norrköping (Švéd.) – The New Saints (Wal.) / APOEL Nikózia (Cyp.)

FK Vardar Skopje (Maced.) / Dinamo Záhreb (Chor.) – Dinamo Tbilisi (Gruz.) / FC Alaškert (Arm.)

Olympiakos Pireus (Gréc.) – FC Hapoel Beer Ševa (Izr.) / Šeriff Tiraspoľ (Mold.)

Žalgiris Vilnius (Lit.) / FC Astana (Kaz.) – Lincoln Red Imps (Gibr.) / Celtic Glasgow (Škót.)

NK Olimpija Ľubľana (Slovin.) / AS Trenčín (SR) – Zrinjski Mostar (Bos. a Herceg.) / Legia Varšava (Poľ., Ondrej Duda)

FC Viktoria Plzeň (ČR, Matúš Kozáčik, Patrik Hrošovský, Jakub Hromada, Michal Ďuriš, Marek Bakoš) – FK Karabach (Azer.) / F91 Dudelange (Lux.)

Astra Giurgiu (Rum.) – FC Crusaders (Sev. Ír.) / FC Kodaň (Dán., Ján Greguš)

BATE Borisov (Biel.) / SJK Seinäjoki (Fín.) – FC Dundalk (Ír.) / FH Hafnarfjördur (Isl.)

Ludogorec Razgrad (Bul.) / Mladost Podgorica (Č. Hora) – FC Valletta (Malta) / Crvena zvezda Belehrad (Srb.)

FK Partizani Tirana (Alb.) / Ferencváros Budapešť (Maď., Stanislav Šesták) – Red Bull Salzburg (Rak.) / FK Liepaja (Lot.)

NEMAJSTROVSKÁ VETVA

Ajax Amsterdam (Hol.) – PAOK Solún (Gréc., Erik Sabo, Róbert Mak)

AC Sparta Praha (ČR, Viktor Budinský, Juraj Chvátal) – Steaua Bukurešť (Rum.)

Šachtar Doneck (Ukr.) – Young Boys Bern (Švaj.)

FK Rostov (Rus.) – Anderlecht Brusel (Belg.)

Fenerbahce Istanbul (Tur., Martin Škrtel, Miroslav Stoch) – AS Monako (Mon.)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Erik SaboLuka ModričMartin ŠevelaMartin ŠkrtelMatúš KozáčikMichal ĎurišOndrej DudaPatrik Hrošovský
Firmy a inštitúcie AS Trenčín