Najlepší strelec Fortuna ligy mieri z AS Trenčín do Slavie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Gino Van Kessel
Gina Van Kessela chytila do siete Slavia Praha. Foto: SITA/Tomáš Somr

PRAHA 13. júla (WebNoviny.sk) – Futbalisti SK Slavia Praha sú momentálne v estónskom Tallinne, kde vo štvrtok absolvujú prvý zápas 2. predkola Európskej ligy 2016/2017 proti domácej Levadii, ale v českej metropole čaká na ich návrat nová akvizícia „zošívaných“.

V súlade s avizovanými informáciami z uplynulých dní sa ňou stal Gino van Kessel. Jeho prestup z AS Trenčín spečatili kompetentní v stredu. Najlepší strelec Fortuna ligy 2015/2016 so 17 gólmi v stredu po pristátí na ruzynskom letisku podpísal v Edene so Slaviou trojročnú zmluvu platnú do 30. júna 2019.

„Chceme sa vrátiť na vrchol, bojovať o majstrovský titul v lige a uspieť v pohároch, Verím, že nám k tomu Gino van Kessel, ktorý v kádri slovenského šampióna dlhodobo potvrdzoval svoju veľkú kvalitu, reálne pomôže,“ uviedol na webe pražského klubu predseda predstavenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.

Van Kessel figuruje na súpiske Slavie pre Európsku ligu. Štvrtkový duel v Tallinne ešte nestihne, ale na odvetu v Edene 21. júla už bude k dispozícii. „Som veľmi šťastný, že som podpísal kontrakt so Slaviou. Je to veľký klub so skvelým štadiónom a fanúšikmi. Myslím si, že je to výborný krok v mojej kariére,“ poznamenal 23-ročný útočník, rodák z holandského Alkmaaru, ktorý od vlaňajška reprezentuje karibské Curacao. Okrem Trenčína si obliekal dresy holandských klubov Ajax Amsterdam, Almere City a vo Francúzsku AC Arles-Avignon.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie AS TrenčínSK Slavia Praha