Barcelona pustí Neymara iba do Ria, na Copa América nie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Neymar
Neymarova radosť po jednom z gólov, ktorý strelil Japoncom počas utorkového prípravného zápasu, v ktorom 'kanárici' zvíťazili hladko 4:0. Foto: SITA/AP

MADRID 21. apríla (WebNoviny.sk) – Brazílčania chceli svojho hviezdneho futbalistu Neymara na júnovom turnaji Copa América v USA aj na augustovom olympijskom turnaji v Riu de Janeiro, musia sa uspokojiť s jeho štartom pod piatimi kruhmi. Informoval o tom hráčov zamestnávateľ FC Barcelona po vysokom víťazstve 8:0 v stredajšom stretnutí najvyššej španielskej súťaže na pôde Deportiva La Coruňa. Neymar v ňom raz skóroval a ukončil päťzápasové strelecké suchoty.

Ofenzívny stredopoliar prejavil vôľu vyhovieť predstavám Brazílskej futbalovej konfederácie (CBF), ale napokon rozhodli klubové záujmy. „Barcelona týmto ďakuje Brazílskej futbalovej konfederácii a jej prezidentovi Marcovi Polovi del Nerovi za prijatie nášho návrhu ohľadom Neymarovej účasti na olympijských hrách v Riu de Janeiro a absencie na storočnicovom Copa América v Spojených štátoch,“ uviedla katalánska organizácia v oficiálnom vyhlásení.

Futbalisti Brazílie nikdy nezískali zlato na olympijských hrách, na ostatných OH 2012 v Londýne skončili napriek účasti Neymara „iba“ na striebornom stupienku. „Splnil by sa mi sen, ak by som si mohol ešte raz zahrať na olympiáde. Reprezentovať Brazíliu na OH je veľká pocta, zvlášť v rodnej krajine,“ povedal nedávno Neymar.

Barcelona nie je povinná uvoľniť brazílskeho loptového virtuóza na olympijský futbalový turnaj, na juhoamerický šampionát sa však už záväzok uvoľniť reprezentanta zúčastnenej krajiny vzťahuje.

Dvadsaťštyriročný Neymar bude jedným z troch hráčov nad 23 rokov v kádri trénera Carlosa Dungu. Domáci výber v základnej A-skupine nastúpi proti Juhoafrickej republike, Iraku a Dánsku. Mužský futbalový turnaj figuruje v programe OH od 3. do 21. augusta. Neymarov argentínsky spoluhráč z FC Barcelona Lionel Messi už prisľúbil účasť na Copa América, na OH v Riu hrať nebude.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Lionel MessiNeymar
Firmy a inštitúcie Brazílska futbalová reprezentáciaFC Barcelona