Exkluzívne jedlo hodiace sa na výnimočné chvíle pre vás pripravil šéfkuchár Camouflage restaurant Martin Korbelič.
Na prípravu potrebujeme:
Zubáč 640 g
Soľ
Korenie
Ryža na rizoto (Arborio alebo Carnroli) 200 g
Cherry paradajky 300 g
Paradajky v konzerve 350 g
Cesnak 40 g
Šalotka 80 g
Maslo 180 g
Parmezán 50 g
Olivový olej 1 dcl
Oravská slanina 40 g
Jarná cibuľka 30 g
Balsamico 2 cl
Olej 1 dcl
Postup:
Nakrájame šalotku na jemno, cesnak na plátky. Opečieme na olivovom oleji, pridáme ryžu a orestujeme. Mierne podlievame vývarom alebo vodou a pridáme paradajky v konzerve (bez šupky). Dusíme pokiaľ nebude ryža polomäkká, čiže al dente. Nakoniec pridáme maslo, rozmiešame, ochutíme soľou a korením. Odstavíme z ohňa a primiešame parmezán. Už nevaríme!
Slaninku nakrájame na menšie kocky tzv. Brunoise. Opečieme a precedíme zvyšný tuk. Celý cesnak v šupke opečieme v oleji. Povyberáme a pridáme ku slaninke. Maslo prepálime a pridáme ku slaninke a cesnaku.
Zubáča očistíme, nakrájame, opečieme na masle a olivivovom oleji kožou dole do zlatova a necháme v rúre cca 2-3 minúty.
Dobrú chuť!