CULINARIUM: Grilovaný zubáč s paradajkovým rizotom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bez názvu
Grilovaný zubáč Foto: Webnoviny.sk

Exkluzívne jedlo hodiace sa na výnimočné chvíle pre vás pripravil šéfkuchár Camouflage restaurant Martin Korbelič.

Culinarium

Na prípravu potrebujeme:

Zubáč 640 g

Soľ

Korenie

Ryža na rizoto (Arborio alebo Carnroli) 200 g

Cherry paradajky 300 g

Paradajky v konzerve 350 g

Cesnak 40 g

Šalotka 80 g

Maslo 180 g

Parmezán 50 g

Olivový olej 1 dcl

Oravská slanina 40 g

Jarná cibuľka 30 g

Balsamico 2 cl

Olej 1 dcl

Postup:

Nakrájame šalotku na jemno, cesnak na plátky. Opečieme na olivovom oleji, pridáme ryžu a orestujeme. Mierne podlievame vývarom alebo vodou a pridáme paradajky v konzerve (bez šupky). Dusíme pokiaľ nebude ryža polomäkká, čiže al dente. Nakoniec pridáme maslo, rozmiešame, ochutíme soľou a korením. Odstavíme z ohňa a primiešame parmezán. Už nevaríme!

Slaninku nakrájame na menšie kocky tzv. Brunoise. Opečieme a precedíme zvyšný tuk. Celý cesnak v šupke opečieme v oleji. Povyberáme a pridáme ku slaninke. Maslo prepálime a pridáme ku slaninke a cesnaku.

Zubáča očistíme, nakrájame, opečieme na masle a olivivovom oleji kožou dole do zlatova a necháme v rúre cca 2-3 minúty.

Dobrú chuť!

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Martin Korbelič