Kaviarne a bary sa často pretekajú s novinkami, ktoré ponúknu svojim zákazníkom. Mexickí dizajnéri Hector Esrawe a Ignacio Cadena sa však rozhodli vrátiť k najzákladnejšej tekutine, ktorú ľudské telo potrebuje. V novootvorenom štúdiu, ktoré dostalo názov Casa del Agua, servírujú len čistú vodu získanú filtrovaním dažďových kvapiek.
Casa del Agua stojí v centre hlavného mesta Mexika a okamžite zaujme svojím interiérom, ktorý ide ruka v ruke s ponúkaným produktom. Hlavnými črtami pritom zostáva jednoduchosť, čistota a priezračnosť. Poschodová budova slúži ako obchod, v ktorom si zákazníci odnesú fľaše s vodou domov, ale aj ako kaviareň, kde si priezračný nápoj vychutnajú v príjemnom svetlom interiéri.
Voda sa filtruje v priľahlej továrni a zodpovedá najvyšším štandardom. Prechádza trojfázovou filtráciou, procesom odparovania a kondenzácie a na záver je ešte ionizovaná, aby sa zvýšili jej antioxidačné vlastnosti. Výsledkom je svieži a zdravý nápoj, ktorému dizajnéri dodali punc originality aj obalom. Voda sa skladuje v priehľadných sklených fľašiach a nechýbajú etikety z ručne vyrábaného papiera.
„Voda je centrom akéhokoľvek ekosystému, výrobou lepšej vody tvoríme lepších ľudí. Voda je hlavným zdrojom energie, jej molekuly sú citlivé na ľudské úmysly. Stimulujeme ju našimi hlavnými hodnotami – láskou, vďačnosťou a rešpektom – preto dosahuje najvyšší potenciál,“ uviedli dizajnéri.
Originálny nápad na „vodný bar“ okamžite upútal pozornosť a so stúpajúcimi teplotami sa postupne stáva symbolom sviežosti a nadčasového dizjanu.
www.inhabitat.com