Tieto párky sú opticky rozoznateľné, chuťovo i farebne charakteristické. Debrecínskemu dáva typickú farbu maďarská paprika, korenený Waldviertler je tmavý. Líši sa tvarom, dĺžkou, ale aj spôsobom prípravy. Jedny párky sa grilujú, iné sa naparujú, ďalšie sa varia vo vode alebo v polievkovom bujóne. Aj ich podávanie má svoje dané pravidlá – nesmie sa zabudnúť na kombináciu so správnym druhom horčice a ďalších príloh.
A ako to je s viedenským, teda frankfurtským párkom? To sú vôbec najznámejšie párky. Kuriózne je, že vo Viedni sa nazývajú tieto párky frankfurtské a všade inde vo svete to sú párky viedenské.
Klasické Sacherove či debrecínske párky a ďalšie viedenské špeciality ochutnajú dnes, 30. novembra aj hostia, ktorých pozvala kancelária mesta Viedeň Compress v Bratislave do Café Tulip na viedenský večierok plný kulinárskych lahôdok.