Takto treba skladovať potraviny, aby nám dlhšie vydržali

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
5c6f3ece815c48ae45251f1d9faf673f.jpg

V dnešnej dobe ľudia vyhadzujú veľké množstvo jedla. Jednou z príčin je aj jeho prebytok. Niekedy ho nakúpime toľko, že ho nestihneme zjesť a pokazí sa. Na druhej strane je však dôležité skladovanie. To by mohlo tomuto plytvaniu zabrániť. Pozrite sa, ako by sme mali správne skladovať potraviny, aby nám dlhšie vydržali. Stačí len ovládať pár trikov a zabránime zbytočne vyhodeným peniazom.

1. Cibuľa

Cibuľu by sme mali skladovať v nylonových pančuchách. Za každú jednu cibuľu treba urobiť uzol. Takto nám vydržia oveľa dlhšie, pretože sú vzdušne zabalené a netlačia sa na seba.

|||
twitter.com www.youtube.com

2. Zemiaky, cibuľa a jablká

Tieto tri potraviny by mali byť vždy oddelene. Ich spoločné skladovanie znižuje ich životnosť. Zemiaky by mali byť uložené v tme, kde sa netvoria baktérie

2 1.jpg
https://plus.google.com/+JasonBoyd/posts/SRyEBYjBNF7

3. Bobule

Ak si kúpite čerstvé lesné plody, namočte ich do vody. Ale nie do obyčajnej. Voda musí byť zmiešaná s octom v pomere 10:1. Po 5 minútach ich vyberte z vody a nechajte voľne vyschnúť. Zabijete tak drobné mikroorganizmy a ovocie vám dlhšie vydrží.

3 1.jpg
twitter.com

4. Med

Med udržujte v dobre utesnenom pohári. Dôležité je, aby bol na chladnom mieste. V skutočnosti je med považovaný za najviac trvanlivú potravinu vôbec.

4 1.jpg
pixabay.com

5. Vajcia

Vajcia môžu byť aj zmrazené. Stačí ich dať do zásobníka ľadu. Každú kocku trochu osoľte a jednoducho použite, kedy budete potrebovať.

5 1.jpg
twitter.com

6. Bylinky

Bylinky nasekajte na drobno a zmiešajte s olivovým olejom. Takto ich nalejte napríklad do zásobníka ľadu. Jednoducho si ich vyberiete keď budete potrebovať.

6 1.jpg
twitter.com

7. Banány

Potravinárskou fóliou obviažte konce banánov. Vďaka tomu vám zhnednú oveľa neskôr.

Ce481e9c9431632a08cee8722e491634.jpg
twitter.com

8. Zeler, či brokolica

Táto zelenina vydrží omnoho dlhšie čerstvá, ak ju zabalíte do alobalu a vložíte do chladničky.

8.jpg
twitter.com SITA / Robert Tappert

9. Šalát

Šalát vám vydrží dlhšie, ak medzi jeho listy vložíte papierové (kuchynské) utierky. Tie absorbujú nadmernú vlhkosť.

9.jpg
twitter.com

10. Jablká

Jablká sú veľmi trvanlivé. V chladničke by mali vydržať až 6 mesiacov. Dávajte len pozor, aby medzi nimi nebol zhnitý kus. Ak ho nájdete, hneď ho vyhoďte, aby nezhnili aj ostatné jablká.

||||||||||||||
twitter.com Radoslav Šebo|Radoslav Šebo|Radoslav Šebo|Radoslav Šebo|Radoslav Šebo|Radoslav Šebo|Radoslav Šebo|Radoslav Šebo|Radoslav Šebo|Radoslav Šebo|Radoslav Šebo|discoverthainess.tourismthailand.orgRadoslav Šebo|Radoslav Šebo|Radoslav Šebo

11. Tvaroh

Tvaroh vydrží dvakrát tak dlho, keď ho uložíte do chladničky hore nohami.

Paríž
facebook.com Opustená železnica v Paríži. Foto: www.boredpanda.comOpustený zámok v Poľsku: Foto: www.boredpanda.comwww.boredpanda.comOpustená vila v Taliansku. Foto: www.boredpanda.comOpustené hrčiarstvo vo Francúzsku. Foto: www.boredpanda.comZámok vo Francúzsku. Foto: www.boredpanda.comOpustená továreň na textil v Taliansku. Foto: www.boredpanda.comZámok vo Francúzsku. Foto: www.boredpanda.comOpustené kasíno v Rumunsku. Foto: www.boredpanda.comOpustený hrad vo Francúzsku. Foto: www.boredpanda.comKongresové centrum v Bulharsku. Foto: www.boredpanda.comZámok Chateau Verdure vo Francúzsku. Foto: www.boredpanda.comOpustený zámok v Belgicku. Foto: www.boredpanda.comOpustená budova v Belgicku. Foto: www.boredpanda.comDivadlo v Bulharsku. Foto: www.boredpanda.comOpustená chladiaca veža v Belgicku. Foto: www.boredpanda.comOpustená škola v Belgicku. Foto: www.boredpanda.comOpustený zámok v Belgicku. Foto: www.boredpanda.comOpustená plaváreň v Poľsku. Foto: www.boredpanda.comOpustené divadlo v Belgicku. Foto: www.boredpanda.comOpustená Lada v belgickom lese. Foto: www.boredpanda.com

12. Ananás

Odstráňte korunku a umiestnite ananás hore nohami. Tak bude ešte chutnejší.

12.jpg
twitter.com

13. Jarná cibuľka

Dajte ju do vody. Ak ju budete potrebovať, bude svieža a čerstvá.

||||||
twitter.com Ľudmila Borošová|Ľudmila Borošová|Ľudmila Borošová|Ľudmila Borošová|Ľudmila Borošová|Ľudmila Borošová|Ľudmila Borošová

14. Torta

Keď odkrojíte z torty a odložíte ju do chladničky, začne schnúť. Ale vďaka bielemu chlebu sa to už nestane. Špáradlom pripevnite kus chleba na odkrojenú časť torty a bude stále chutná.

14.jpg
twitter.com

 

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie WBN