Putin poprel, že by Merkelovú vystrašil svojím psom zámerne

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Angela Merkelová, Vladimir Putin
Zľava: Nemecká kancelárka Angela Merkelová a ruský prezident Vladimir Putin. Foto: Kirill Kudryavtsev/Pool Photo via AP

BERLÍN/MOSKVA 11. januára (WebNoviny.sk) – Ruský prezident Vladimir Putin údajne nevedel, že sa nemecká kancelárka Angela Merkelová bojí psov, keď niekoľkými rokmi v Soči dovolil, aby jeho sučka Konni vbehla do miestnosti, kde s kancelárkou rokovali.

V rozhovore pre nemecký denník Bild Putin pripomenul, že incident sa odohral v roku 2007, keď sa v čiernomorskom letovisku Soči konali rusko-nemecké rokovania. Niektoré zahraničné médiá vtedy napísali, že Putin kancelárku vystrašil zámerne, keďže vedel, že sa bojí psov odvtedy, ako ju v roku 1995 jeden pohrýzol.

Putin to však v rozhovore pre Bild rozhodne poprel. „Samozrejme, že nie…Nevedel som o tom. Naopak, chcel som ju potešiť a ukázať jej svojho psa. Potom sme si to vysvetlili a ja som sa jej ospravedlnil,“ uviedol Putin.

Čierna labradorka Konni (Connie Paulgrave) bola účastníčkou mnohých Putinových stretnutí s významnými politikmi, a to nielen v Soči, ale aj v jeho podmoskovskej rezidencii Novo-Ogariovo, kde zvykla pobehovať po celej budove, vrátane miestnosti vyhradenej pre novinárov.

Tí ju radi kŕmili sušienkami a krekrami, až kým ich Putin na online tlačovej konferencii v roku 2006 požiadal, aby to nerobili. Putinovej labradorke sa 7. decembra 2003 narodilo osem šteniatok. V Petrohrade jej v roku 2009 pri príležitosti Putinových narodenín odhalili pomník. Bola hrdinkou komiksu v časopise Ogoňok a knihy popisujúcej Putinov život očami psa. Uhynula koncom roku 2014. .

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Angela MerkelováVladimir Putin