Účet nám zablokovali protizákonne, tvrdí Akadémia médií

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: ilustračné, Thinkstock

BRATISLAVA 25. februára (WebNoviny.sk) – Akadémia médií nemôže vyplácať svojim študentom sociálne štipendiá, lebo jej účet protizákonne zablokoval exekútor. Pre agentúru SITA to povedal riaditeľ Akadémie médií Ján Füle s tým, že exekútor sa tak dotkol práv tretích osôb.

Füle takto reagoval na vyjadrenie ministerstva školstva, ktoré oznámilo, že plánuje preveriť nakladanie s dotáciou na podporu študentov. Podľa informácií rodičov, ktorí sa ministerstvu školstva ozvali, štipendiá totiž študenti nedostávajú, hoci ich mali dostať. Minister školstva Juraj Draxler dodal, že rezort na ne pre školu v roku 2015 vyčlenil 24 095 eur a na motivačné štipendiá ďalších 3955 eur.

Riaditeľ Akadémie médií kritizuje ministra, ako oznámil kontrolu

Ministerstvo školstva v stredu 24. februára informovalo, že považuje za potrebné posúdiť spôsobilosť školy na uskutočňovanie bakalárskych študijných programov. A to vzhľadom na informácie o výkone exekúcie na Akadémii médií, ako aj na problém s doručovaním korešpondencie. Rezort pritom upozorňoval na nejasnosť sídla a miesta, v ktorom má uskutočňovať Akadémia médií vysokoškolské vzdelávanie a tým aj nejasnosť podmienok materiálového a priestorového vybavenia.

Füle dnes hovorí, že Akadémia médií sa vrátila na svoje pôvodné pôsobisko, o čom rozhodla Správna rada. „Poštu máme riadne presmerovanú, stojí to 20 eur mesačne. Ak to nefunguje, za to nemôžem,“ hovorí Füle s tým, že zatiaľ mali za necelých päť rokov fungovania školy tri kontroly, toto bude štvrtá. Riaditeľ Akadémie médií zároveň kritizuje, že minister oznámil kontrolu PR správou svojho tlačového odboru médiám.

Magisterské štúdium Akadémii médií pozastavili

Ministerstvo školstva už požiadalo Akreditačnú komisiu o preverenie podmienok uskutočňovania akreditovaných študijných programov na Akadémii médií, odbornej vysokej škole mediálnej a marketingovej komunikácie v Bratislave. „Dôvodom sú pochybnosti o súčasnom zabezpečení uskutočňovania akreditovaných študijných programov na tejto vysokej škole v súlade s ich akreditáciou,“ uviedla hovorkyňa ministerstva školstva Beáta Dupaľová Ksenzsighová.

Škola má v súčasnosti akreditované bakalárske študijné programy Marketingová komunikácia a Mediálna komunikácia. V prípade magisterských študijných programov Mediálne štúdia pozastavili škole akreditáciu, preto na toto štúdium nie je možné prijímať nových študentov. Na základe zistení Akreditačnej komisie ministerstvo vykoná ďalšie kroky, ktoré môžu viesť až k odňatiu štátneho súhlasu, a teda k ukončeniu činnosti súkromnej vysokej školy.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Juraj Draxler
Firmy a inštitúcie MŠVVaŠ Ministerstvo školstva vedy výskumu a športu SR