BRATISLAVA 24. januára (WBN/PR) – Čo by ste povedali na také piešťanské rožky, terchovskú polievku, či zajačiu paštétu?
História každej krajiny sa prejavuje aj v jej gastronómii a slovenská kuchyňa je z tohto pohľadu mimoriadne bohatá.
Dokazuje to aj nová séria Poklady slovenskej kuchyne, z ktorej vyšli už dva diely: Bratislava s Podunajskom a aktuálne Považie.
V každej časti 150 originálnych receptov, dávno zabudnuté kulinárske poklady, každodenné jedlá i sviatočné pokrmy.
Poklady slovenskej kuchyne zachytávajú prekvapivo pestré kulinárske dedičstvo našich predkov. Mnohé recepty objavila autorka náhodou v zapadnutých kútoch Slovenska alebo starých rodinných archívoch.
V najnovšej časti Považie nechýbajú predjedlá, polievky, omáčky, hlavné jedlá, koláče i sviatočné jedlá. A napokon aj čosi do špajze ako paradajkový džem, ktorý sa varieva v obci Vlčany, alebo domáce pivo, do ktorého stačí dať jačmeň, cukrovú repu, droždie a chmeľ. Výroba piva má u nás dlhú tradíciu, niekto má radšej pivo plzenského typu, iný zas klasické tmavé pivo. Tento recept je na klasické ťažké mútne pivo.
V Pokladoch slovenskej kuchyne si vyberiete z jedál každodenných aj sviatočných, mäsitých aj bezmäsitých, slaných aj sladkých, ktoré nie sú len nostalgickým pohľadom na život našich predkov, ale plnohodnotnou súčasťou moderného jedálneho lístka.
Pustite sa do varenia – slovenská kuchyňa má čo ponúknuť aj najväčším labužníkom!
Pozrite si Poklady slovenskej kuchyne – 1. časť Bratislava a Podunajsko.