BRATISLAVA 21. decembra 2015 (WBN/PR) – V budove ikonického Carltonu je nová reštaurácia, ktorá spája lokálnu tradíciu s najnovšími kulinárskymi trendmi. Vyskúšajte bratislavskú kuchyňu šéfkuchára Jozefa Risku v Savoy Restaurant.
V historickom centre
„Chceli sme vytvoriť miesto, kam rady zavítajú rodiny s deťmi, kde sa môžete pochváliť miestnou kuchyňou a výborne sa najete priamo v centre mesta,“ predstavuje filozofiu reštaurácie šéfkuchár Jozef Riska. Príjemnú atmosféru presvetleného interiéru s výhľadom na Hviezdoslavovo námestie dotvárajú fotografie starej Bratislavy od Karola Kállaya. Lákavým bonusom je možnosť dve hodiny bezplatne parkovať v Garáži Carlton, ak si vyberiete z hlavných jedál, šalátov alebo predjedál.
Miestna kuchyňa a súčasné trendy
Bratislava mala vždy pestrú kuchyňu. Výber pochutín bratislavských gazdiniek kedysi ovplyvňovali najmä lokálne pestovateľské a chovateľské tradície, blízkosť riek, ale aj rozličné kultúrne vplyvy stredoeurópskeho regiónu.
„Kombinujeme domáce recepty s modernou gastronómiou a varíme jedlá, ktoré sú pre tieto ročné obdobia charakteristické,” opisuje šéfkuchár. Lákavý chuťový zážitok sľubuje divinová paštéta, silný hovädzí vývar, ktorý sa servíroval už v roku 1914, srnčie ragú, spetzle s údeným úhorom alebo napríklad zeleninové lečo podľa storočného receptu. „Náš teľací rezeň nám môžu závidieť aj Viedenčania. Sviežu chuť získava 24-hodinovým marinovaním v bielom víne a zmesi korenín,“ dopĺňa J. Riska. V Savoy si pečú vlastné pečivo, zavárajú ovocie a nakladajú hríby a zeleninu. Šéf kuchyne rád siahne aj po raritných surovinách. Pri čítaní menu tak natrafíte napríklad na topinambury, duly, brzlík či pohánku.
Pohodlne až k dverám reštaurácie
Reštaurácia Savoy v centre Bratislavy ponúka luxus, ktorý si môžete dovoliť: výborné jedlo za príjemné ceny a čarovný výhľad na Hviezdoslavovo námestie. Každú nedeľu navyše v Savoy podávajú rodinné menu. Okrem ponuky z À la carte môžete tiež až do polovice februára vyskúšať sezónnu ponuku diviny so zimnou hľuzovkou.