BRATISLAVA 3. novembra (WBN/PR) – Kulinárske kombinácie, ktoré s príchodom chladných jesenných dní zahrejú nielen telo, ale aj dušu, prináša do bratislavského Kempinski Hotela River Park nový šéfkuchár Bjorn Juhnke. Pre hostí hotelovej reštaurácie River Bank pripravil skutočne opulentné jesenné menu. Okrem tradičné obľúbeného rodinného brunchu s bohatým výberom rôznorodých pokrmy je počas jesene v reštaurácii River Bank pre hostí pripravená aj pestrá ponuka sezónne ladených jedál.
Jeseň by nemohla byť jeseňou bez výdatných mäsitých pokrmov z diviny, ktorým sekundujú voňavé lesné hríby. Práve tieto ingrediencie dokonale ladia s chladnejším počasím a dodávajú energiu. Rovnako tradičnou jesennou delikatesou je vynikajúca husacina v rafinovaných úpravách. Menu ponúka napríklad kombináciu údených husacích pŕs a foie gras s nakladanou tekvicou a zázvorovou brioškou, aromatický husací vývar s raviolami, ale aj konfit z husacieho stehienka s orechovým pyré, tekvicou či kapustou. Ponuku ťažších a mastnejších mäsitých pokrmov odľahčí krémové parmezánové rizoto s pečenou tekvicou a mangoldom. Samozrejme, jedlo musí byť v harmónii s vínom a práve teraz nastal čas ochutnávania prvého mladého vína. Someliéri sú pripravení, aby hosťom ponúkli vína a sezónne špeciality z viacerých slovenských regiónov, ktoré perfektne doladia kulinársky zážitok. Pre naozaj nerozhodných ponúka reštaurácia River Bank päťchodové husacie a tekvicové degustačné menu.
„Pre dokonalý zážitok odporúčam nevynechať ani náš sezónny dezert, gaštanové millefeuille s hruškou a karamelizovanou tekvicovou zmrzlinou. Je to naozaj delikatesa,“ radí autor menu a šéfkuchár Bjorn Juhnke.
V osobe šéfkuchára Bjorna Juhnkeho prichádza do Kempinski Hotela River Park aj michelinovými hviezdičkami ocenené umenie svetoznámeho šéfkuchára Gordona Ramsayho. Bjorn Juhnke bol totiž jeho žiakom a neskôr aj jedným z jeho najbližších spolupracovníkov. Pôsobil ako executive Sous Chef v Ramsayho pražskej michelinskej reštaurácii MAZE a vo viacerých špičkových reštauráciách vo Veľkej Británii (InterContinental London Park Lane, Tylney Hall Hotel – Rotherwick). Pracoval v päťhviezdičkových hoteloch Neptun a InterContinental v Nemecku. Šéfoval v Kempinski Grand Hoteli des Bains v Svätom Moritzi vo Švajčiarsku a v Kempinski Grand Hoteli Heiligendamm v Nemecku. Juhnke sa zaslúžil o zavedenie a udržiavanie vysokých štandardov modernej kuchyne. V bratislavskom Kempinski Hoteli River Park zostavuje menu vrátane sezónnych špecialít. Koncept jeho varenie je postavený na kvalitných sezónnych čerstvých surovinách z lokálnych zdrojov a inovatívnych postupoch. „Chcem, aby moje jedlo bolo pre hostí reštaurácie River Bank kulinárskym sviatkom, kvôli ktorému sa oplatí pricestovať do Bratislavy“ dodáva Juhnke.