Domácu tlačenku pre vás pripravil Marek Petrán – chef de cuisine z ELESKO restaurant & wine bar.
Na prípravu potrebujeme:
polovicu bravčovej hlavy
1 koleno
200 g bravčových koží
100g bravčového laloku
mleté čierne a nové korenie
majorán
3-4 strúčiky cesnaku
soľ
Postup:
Mäso z hlavy, koleno a lalok uvaríme spolu s bravčovými kožami v malom množstve vody úplne do mäkka. Uvarené mäso vykostíme, pokrájame na menšie kúsky, polovicu pomelieme a uložíme do misy. Pridáme mleté čierne a nové korenie, majorán a cesnak rozotretý so soľou. Všetko spolu dobre premiešame, pridáme trochu vývaru a ešte premiešame. Plnkou naplníme vyčistený a umytý žalúdok alebo tlačenkové vrecúška, dobre uzatvoríme a necháme vychladnúť.
Dobrú chuť!