Väčšina z nás si pri pomyslení na hlavné mesto Francúzska spomenie na Eiffelovu vežu, Versailles či múzeum Louvre. Ako však chutí Paríž, keď sa do neho „zahryzneš?“ Veľmi sladko. Kto ešte neochutnal pravé francúzske makrónky, čerstvý croissant či originálnu horkú čokoládu, má pri najbližších návštevách Paríža čo doháňať.
Väčšina turistov podľahne chuti makróniek. Ich cena sa pohybuje v priemere od 1,5- 2 eur za kus. Keď však ochutnáš, stane sa z toho závislosť na celý život. Výklady predajní, ktoré ponúkajú makrónky vyzerajú ako malé „klenotníctvo.“ Parížania si totiž svoje chutné makrónky vážia ako šperky a nedajú na ne dopustiť. Ak sa rozhodneš ochutnať to najlepšie z najlepšieho, rozhodne navštív predajňu Pierra Hermého či Laduréeho – zaraďujú sa medzi najluxusnejších výrobcov makróniek v Paríži.
Croissanty – čiže sladké pečivo najlepšie chutí z malej pekárne, ktorú nájdeš na každom rohu. Zamiluješ sa do jeho maslovej chuti, ktorú budeš mať na jazyku ešte dlho po tom, ako ho zješ.
Nasledujúce fotografie pochádzajú od grafika a šéfkuchára Patissiera, ktorý svoj voľný čas najradšej vypĺňa tým, že vyhľadáva tie najlepšie dezerty a delikatesy v celom Paríži. Nuž, toto znie ako dokonalá práca snov!