BRATISLAVA 19. októbra (WBN/PR) – Portfólio pravých ovocných destilátov spoločnosti ST. NICOLAUS zámerne nie je veľmi rozsiahle. O to väčšiu pozornosť venuje výrobca každému jednému z nich.
Od starostlivého výberu najkvalitnejšieho ovocia vhodnej odrody, cez prípravu zákvasu a destiláciu v tradičnom medenom kotlíkovom prístroji menšieho objemu (čo umožňuje lepšie a rovnomerné prehriatie destilovaného média), až po mimoriadnu starostlivosť venovanú hotovému destilátu, jeho plneniu a adjustáži.
Nicolaus Zbojnícka hruškovica vzniká z kráľovskej odrody Williams vo vlastnej ovocnej pálenici spoločnosti ST. NICOLAUS. Plnenie hotového destilátu do fliaš a balenie je ručné, vrátane očíslovania a vypísania „rodného“ listu, ktorý je súčasťou každej fľaše. Áno, každá jedna fľaša Nicolaus Zbojníckej je očíslovaným originálom a táto skutočnosť presne zodpovedá jej ušľachtilému obsahu.
Pri všetkej sile (45 % alkoholu) ide o mimoriadne jemný pravý ovocný destilát vyrábaný stále rovnakým tradičným spôsobom – presne tak, ako za čias zakladateľa Armina Starka.
Súčasťou prémiovej série Nicolaus Zbojnícka je aj pravá slivovica 52 % a unikátna višňovica 42 %.