Reštaurácia predáva kabelky zo zvierat, ktoré servírujú

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bez názvu
Foto: www.dailymail.co.uk

Newyorská reštaurácia Marlow & Sons začala okrem chutného jedla ponúkať aj niečo navyše. Ak vám vyprážané či pečené mäsko na tanieri chutilo, môžete si domov odniesť aj kožu zo zjedeného zvieraťa vo forme kabelky, opasku či iného módneho doplnku na mieru. Nápad má pomôcť upadajúcim newyorským garbiarňam i miestnemu módnemu priemyslu.

Bez názvu
Foto: www.dailymail.co.uk

Kate Hulingová, 32- ročná módna návrhárka, však túži aj po tom, aby si zákazníci reštaurácie „uctili“ zviera, ktoré ich žalúdok práve trávi. „Pozrite sa, ako rýchlo zjete hamburger a zviera, ktoré sa kvôli jedlu obetovalo, jednoducho zanikne. Ale kabelka vydrží generácie a generácie. Chceli sme pre ľudí vytvoriť ďalšiu príležitosť, ako si môžu uctiť zviera,“ uviedla dizajnérka, ktorej manžel Andrew Tarlow manažuje reštauráciu Marlow & Sons v newyorskom Brooklyne.

Zatiaľčo mäso z kráv a prasiat putuje do mäsiarstva alebo priamo do reštaurácie, kožu zo zvierat posielajú pracovníci bitúnku do garbiarne. Pod rukami módnych návrhárov sa koža premení na kabelky, opasky, peňaženky či futbalové lopty, ktoré sa potom predávajú priamo v reštaurácii. Na jeseň sa k nim majú pridať aj klobúky zo zajačej srsti či svetre z ovčej vlny. „Máme tu jedného zákazníka, ktorý u nás jedáva aj dvakrát denne. Keď sme mu povedali o našom nápade, povedal len: ‚Asi budem potrebovať nový opasok‘. Je to hlavne o zodpovednosti. Jem mäso, a tak sa musím zúčastniť na celom cykle,“ dodáva Hulingová.

Či sa zvieratá budú cítiť poctené, keď budete v reštaurácii platiť za ich mäso kreditnou kartou vytiahnutou z peňaženky z ich kože, je otázne. Módni nadšenci však aspoň budú vedieť, odkiaľ ich najnovšie „úlovky“ pochádzajú.

www.afp.com

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať