BRATISLAVA 31. januára (WBN/PR) – Prvé dva mesiace nového roka sa už tradične viažu s plesmi, oslavami vítania jari, či fašiangovými bálmi. Znakom kvalitného plesu je nielen očarujúca hudba, pôvabné šaty, ale aj chutné jedlo. Stoly na plesoch, či báloch sa zvyknú prehýbať od lákavých dobrôt, ktoré na nás striehnu na každom kroku. Mnohí z nás počas plesovej noci neodolajú zvodom lahodných pochúťok a vydajú sa na cestu tráviacich ťažkostí. Nepodliehajte panike, pri ľahších tráviacich ťažkostiach Vám výdatne pomôže výživový doplnok Gastroval® založený na čisto rastlinnej báze a vy si tak môžete naplno vychutnať plesové radovánky pred pôstnym obdobím.
Odteraz už len ples bez tráviacich ťažkostí
Po pokojnom vianočnom období plnom delikátneho jedla, rodinných stretnutí a rozprávok, nikomu z nás neuškodí trochu pohybu v podobe tanca. Zoberte vašu polovičku a priateľov na ples a zažijete fantastický večer plný nezabudnuteľnej zábavy. Neodmysliteľnou súčasťou každej ženy smerujúcej na ples či bál sú dokonalý mejkap, krásny účes a elegantná večerná róba. Výbavou kabelky by sa mal stať, pre prípad potreby, aj výživový doplnok na podporu trávenia Gastroval®.
Tradičné plese a bály sa nezaobídu bez mäsových, často krát mastných pokrmov. Po rýchlom tanci a poháriku na privítanie, zaiste dobre padne aj ťažšie jedlo. Majte na pamäti, že všetkého veľa škodí, preto sa neprejedajte. Nezabudnite na plese jedlo a pitie poriadne vyskákať. Ak podľahnete plesovým nástrahám, rozprúdená zábava sa môže zmeniť na spomalenú zábavu, pocit nafúknutého bruška, či pálenie záhy nikoho neroztancuje.
Neoberajte sa o radosť z plesu, pri ľahších tráviacich ťažkostiach stačí vybrať z kabelky nový výživový doplnok na podporu trávenia Gastroval®, prírodný prípravok s enzýmami a extraktmi z liečivých rastlín, ktoré komplexne napomáhajú tráviacemu systému a ochrane buniek pečene pred škodlivými látkami. Priatelia ocenia vašu prezieravosť a spoločná zábava môže pokračovať až do skorého rána.
Historické pozadie fašiangov
Každoročne sa fašiangy začínajú 6. januára, na Troch kráľov a končia o polnoci pred škaredou – Popolcovou stredou. Po fašiangoch nasleduje 40 dňový pôst, ktorý trvá do Veľkonočnej nedele. Rozlúčku s fašiangami dodnes na mnohých miestach symbolizuje obrad pochovávania basy, ktorý sa koná pred Popolcovou stredou, v posledný deň fašiangov. Fašiangové obdobie preto zvykneme nazývať aj prechodným obdobím medzi zimou a letom. Fašiangy sú tiež synonymom hojného jedenia, pitia a zábavy, v minulosti dostatočné množstvo jedla a pitia predstavovalo prosperitu do ďalšieho obdobia. Pôvod slova fašiangy je odvodený z nemeckého slova Faschang, čo znamená výčap a nápoj pred pôstom. Historické pramene odkazujú na obdobie Veľkej Moravy, teda na 9. storočie, kedy sa na našom území po prvý krát vyskytuje starší názov fašiangov, pojem mjasopust, až neskôr sa zaužíval názov fašiangy. Každé fašiangové obdobie v sebe skrýva množstvo rozmanitých plesov a bálov.
Výživový doplnok priamo z prírody
Gastroval® je originálny prípravok, ktorý má vďaka svojmu zloženiu – enzýmy EnzyBlend, extrakt semien pestreca mariánskeho, koreň horca žltého a koreň púpavy lekárskej – pozitívny účinok na celý tráviaci trakt, a zároveň očisťuje pečeň. Gastroval obsahuje široké spektrum tráviacich enzýmov, ktoré sú aktívne pri teplote ľudského tela a nestrácajú svoj účinok v rôznych prostrediach tráviaceho traktu; rozkladajú bielkoviny, tuky, sacharidy aj vlákniny. Podporuje tak vylučovanie tráviacich štiav a žlče, a zároveň pomáha chrániť bunky pečene a pankreasu pred škodlivými faktormi.
Odporúčaná predajná cena: 4,60 €