05.10.2022 Pozor na hydinové mäso z Poľska, po posypovej soli či rastových hormónoch má ďalší problém Únia apeluje na kontrolné orgány, aby radikálne preverili aj všetky subjekty, ktoré dovážajú na Slovensko poľskú hydinu, tu ju prebalia a vydávajú ju za slovenskú.
24.07.2022 Horúčavy trápia nielen ľudí, ale aj hydinu. Únia upozornila na sťažené podmienky slovenských chovateľov Vysoké teploty sa prejavujú zvýšeným úhynom, nižšími dennými prírastkami, no v prípade nosníc zaznamenávajú aj pokles znáškovosti.
29.06.2022 Salmonela v kuracích prsiach z Poľska, prípady nie sú podľa hydinárov ojedinelé Únia hydinárov Slovenska upozorňuje, že škandálov so zahraničným hydinovým mäsom a vajcami na Slovensku v posledných rokoch pribúda.
29.06.2022 Slovenské vajcia sú bezpečné aj v horúčavách, hydinári vyzývajú ľudí k ich kúpe Trvanlivosť vajec je od znášky 28 dní, ak sú uchovávané v chlade, ich životnosť môže byť aj dlhšia.
29.06.2022 Polovica hydinového mäsa, ktoré sa skonzumuje na Slovensku, pochádza zo zahraničia Hydinové mäso patrí na Slovensku k najobľúbenejším potravinám.
29.06.2022 Slovenským hydinárom rastú náklady a klesajú odbytové ceny, situácia je podľa nich vážna Náročnú ekonomickú situáciu slovenských hydinárov umocňuje pandémia koronavírusu a dlhodobé ignorovanie problémov hydinárskeho odvetvia.
29.06.2022 Veľká noc bude v znamení slovenských vajec, ich cena však nie je udržateľná Potreby trhu pred sviatkami teda môžu hydinári pokryť dostatočne.
Rekonštrukcia Hlavnej stanice Bratislava je o krok bližšie k realizácii, ŽSR hľadajú projektanta rekonštrukcie