Obrazom: Prvý deň Pohody priniesol hviezdy, nasledujú ďalšie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Festival Pohoda 2016
Prvý deň letného hudobného festivalu Pohoda 2016 na letisku v Trenčíne. Trenčín, 7. júl 2016. Foto: SITA/Tomáš Somr

TRENČÍN 8. júla (WebNoviny.sk) – Na trenčianskom letisku sa vo štvrtok začal 20. ročník multižánrového festivalu Pohoda.

Prvý deň podujatia sa niesol v pokojnej atmosfére, nad areálom svietilo slnko a program ponúkol aj jednu z najväčších hviezd jubilejného ročníka, anglickú speváčku a hudobníčku PJ Harvey, ktorá predstavila okrem starších skladieb aj piesne Dollar, Dollar, The Wheel alebo The Community of Hope z tohtoročného albumu The Hope Six Demolition Project. Muzikantka, ktorá počas takmer 90 minút zahrala aj na saxofón, predviedla s deväťčlennou kapelou pôsobivé vystúpenie s výraznou dychovou a rytmickou sekciou doplnenou o vkusnú scénu a komorné svetlá.

Obrazom: Festival Pohoda 2016

Na hlavnom pódiu sa predstavili aj Gogol Bordello z New Yorku, ktorí roztancovali zaplnenú plochu pod stageom. Pred nimi zahrala formácia Bratislava Hot Serenaders, ktorá spolu s Milanom Lasicom pokrstila album Ja vodku rád pijem. Chladnú noc spríjemnil na Urpiner stagei riaditeľ festivalu Michal Kaščák so svojím DJ setom ponúkajúcim tvorbu interpretov, ktorí doteraz vystúpili na Pohode.

Organizátori podujatia pripravili aj bohatý sprievodný program. Na svoje si prídu tiež priaznivci divadla, literatúry či výtvarného umenia. Dnes by mali vystúpiť interpreti ako napríklad Zrní & Janáčkova filharmónia Ostrava, Walter Schnitzelsson, The Vaccines, Sigur Rós, Parov Stelar, Mbongwana Star, Easy Star All-Stars, Digital 21 + Stefan Olsdal, Bulp, Astronautalis, Nina Kraviz a mnohí ďalší.

Festival Pohoda 2016
Foto: SITA/Tomáš Somr
Festival Pohoda 2016
Foto: SITA/Tomáš Somr

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Michal KaščákWalter Schnitzelsson