Pánik mení dres, sťahuje sa k Hossovi do Chicaga

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Panik
Hráč tímu Toronto Maple Leafs Richard Pánik (18) strieľa gól do bránky gólmana Detroitu Red Wings Petra Mrazeka počas zápasu NHL. Kanada, Toronto, 13. decembra 2014. Foto: SITA/AP

TORONTO 4. januára (WebNoviny.sk) – Slovenský hokejový útočník Richard Pánik sa stal súčasťou výmeny medzi klubmi Toronto Maple Leafs a Chicago Blackhawks v NHL. Pánik bude hráčom tímu obhajcu trofeje Chicaga, kde už pôsobia jeho krajania Marián Hossa a Marko Daňo. Opačným smerom putuje útočník Jeremy Morin. Informuje o tom server NHL.

Dvadsaťštyriročný Pánik sa v tejto sezóne nedostal do zostavy prvého mužstva Toronta v NHL, v ktorom vlani v 76 zápasoch strelil 11 gólov a pridal 6 asistencií. V aktuálnej sezóne rodák z Martina odohral 33 stretnutí v drese Toronto Marlies v nižšej súťaži AHL, zaznamenal 9 gólov a 16 asistencií. Ten posledný gól bol zároveň víťazný. Dosiahol ho v nedeľňajšom domácom súboji proti Syracuse Crunch, keď v predĺžení strhol víťazstvo na stranu Marlies (3:2). Zároveň sa stal treťou hviezdou zápasu.

„Myslím si, že sú to porovnateľní a už aj dostatočne skúsení hráči, ktorí v istej časti svojej kariére už dostali priestor v NHL. Teraz to môže byť pre oboch nový zdravý začiatok,“ povedal tréner Chicaga Joel Quenneville. K Pánikovi a zámeru jeho angažovania pre Chicago Suntimes bližšie poznamenal: „Po letných odchodoch Sharpa, Saada a Versteega máme problémy na poste ľavého krídelníka. Určite dostane šancu v novom tíme. Bude na ňom, ako ju využije.“

Pánik má za sebou dovedna 151 zápasov v NHL s bilanciou 19 gólov a 20 asistencií. Prvých 75 stretnutí v prestížnej profilige odohral ešte v drese Tampy Bay v sezónach 2012/2013 a 2013/2014. Zostávajúce duely už po trejde do Toronta v spomenutom ročníku 2014/2015. Za Tampu si zahral aj vo dvoch zápasoch play-off 2013/2014.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Joel QuennevilleMarián HossaMarko DaňoRichard Pánik
Firmy a inštitúcie Chicago BlackhawksToronto Maple Leafs