BRATISLAVA 5. mája (WBN/PR) – Po úspešnom prvom ročníku Bratislava Food Fest (BFF), ktorý sa v minulom roku po prvýkrát predstavil obyvateľom Bratislavy na Tyršovom nábreží, pripravuje spoločnosť Gurmán club, s.r.o., v júni 2. ročník gastronomického podujatia Bratislava Food Fest 2010. Organizátori festivalu, ktorí v oblasti slovenskej gastronómie odborne pôsobia už niekoľko rokov, sa rozhodli, že sa uskutoční v dňoch 11. – 13. júna.
2. ročník Bratislava Food Fest sa koná za podpory Hlavného mesta Bratislava, BKIS a Starého mesta. Tento rok sa návštevníkom predstavia tieto reštaurácie – Osakasushibar, Grand Hotel Kempinski – Štrbské Pleso, Hotel Crowne Plaza – Restaurant Fusion, Hotel Kempinski River park, Flowers restaurant, Camouflage restaurant, Elesko restaurant & wine bar – Modra, El Gaucho Argentinian Steakhouse, reštaurácia Parcafé, reštaurácia Aucafé, Hotel Limbach, Villa Nečas – Žilina, Hotel Chateau Béla, Malecon Cuban bar & restaurant, La Bodequita Del Medio, GALLOPER club, Hotel Arcadia, Hotel Albrecht, Hotel Tri Studničky, Hotel Grand Jasná, Trojica reštaurácii River Park – Mezzo di Pasta, Kolkovňa, Cremeria Milano, Grand Hotel Praha – Veľká Lomnica, reštaurácia Svet, reštaurácia Liviano, indická reštaurácia GANESH, Gate One Hotel. Na vyjadrenie ďalších reštaurácií čakáme.
Prvý ročník BFF predstavil verejnosti 25 najlepších slovenských prémiových a tematických reštaurácií a ich gurmánske špeciality, 60 slovenských kuchárov a viac ako 20 zahraničných špičkových kuchárov, ktorí v divadle Aréna prezentovali publiku svoje zručnosti v Life cooking Aréne, ktorá nebude chýbať ani v tomto roku.
V CHEFS LIVE COOKING ARÉNE sa vám v priebehu troch dní predstavia výnimoční šéfkuchári. V piatok 11. júna uvidíte týchto kuchárov – Saravanan Gurusamy -Malajzie (Fusion- hotelová reštaurácia roka 2007), Igor Čehy – Slovensko (Kuchár roka 2007, Thuries Academy), Roman Holles – Maďarsko (Chateau Béla – 1 Vidlička), Tomáš Opletal – Čechy (Flowers restaurant & wine bar – reštaurácia roka 2009 – 2 Vidličky), Tomáš Zapletal – Slovensko (PARCAFÉ – tématická reštaurácia roka 2010 ), Fiorella Cenedese – Taliansko, San Damiano d ´Astri (1 Michelinova hviezda), Vojto Artz – Slovensko ( METRO Slovakia).
V sobotu 12. júna sa môžete tešiť na kuchárov ako je – Gerald Vorreiter – Rakúsko (Grandhotel Kempinski Štrbské Pleso), Jaroslav Hladík – Slovensko (Restaurant L´Olive Hotel Arcadia – 1 Vidlička), Pavel Pospíšil – Nemecko (Držitel 1 Michelinovej hviezdy, Liviano, Bratislava), Jaroslav Žídek – Čechy (Kuchár roka 2008, 2009, 2010, Camouflage – reštaurácia roka 2007, 2010 – 2 Vidličky), Marián Harciník – Slovensko (Villa Nečas, Žilina – 1 Vidlička), Marcel Ihnačák – Slovensko (reštaurácia AU CAFÉ, Bratislava).
Záverečná nedeľa 13. júna sľubuje tiež zvučné kuchárske mená v CHEFS LIVE COOKING ARÉNE. Príďte sa pozrieť na skvelých kuchárov – Martin Korbelič – Slovensko (víťaz Bocuse D´or Slovakia, Camouflage restaurant – 2 Vidličky), Alexander Radakovitz – Rakúsko (Hotel Albrecht, Bratislava), Manoj Kummar – India (Ganesh utsav restaurant), Jakub Reimitz – Čechy (Malecón cuban restaurant – tématická reštaurácia roka 2009), Jaroslav Hamšík – Slovensko (šéfkuchár SUZA).
Bratislava Food Fest podporujú aj slovenskí producenti nápojov do gastronómie: Hubert Sereď, Zlatý Bažant – Heineken, Coca Cola, Red bull.
Hubert vo svojich dvoch stanoch uvíta návštevníkov Bratislava Food Festu welcome drinkom a ponúkne celé portfólio svojich výrobkov, ktoré budú môcť prechutnať navštevníci aj v špeciálnom VÍNNOM STANE, ktorý organizátor pripravil pre navštevníkov v spolupráci so Slovenským zväzom výrobcov hrozna a vína. Vínny stan je zaujímavý tym, že sa v ňom budú prezentovať iba slovenskí výrobcovia vína. Hubert pripravil pre návštevníkov aj druhý ročník Majstrovstiev Slovenska v odpale zátky zo sektu – Hubert OPEN.
Do začiatku druhého ročníka Bratislava Food Fest zostáva 38 dní.
Podrobné informácie nájdete aj na www.bratislavafoodfest.sk
Eastfield, a.s., je spoločnosť, ktorá pôsobí v strednej a východnej Európe. Hlavnou obchodnou činnosťou skupiny je výroba a distribúcia vína, gastronomické služby a projekty v oblasti výtvarného umenia. Spoločnosť pôsobí na Slovensku, Ruskej Federácii a Českej republike.
História spoločnosti Hubert J.E. sa začala písať v roku 1825, kedy bola v Bratislave založená prvá mimofrancúzska fabrika na výrobu šumivého vína. Bratislava sa tak stala kolískou šumivého vína v Európe. Už v roku 1846 bola ocenená zlatou medailou za čistotu, vynikajúcu chuť a celkovú kvalitu, ktorou sa šumivé víno najväčšmi približovalo francúzskym šampanským. Od založenia spoločnosti prešlo viac ako 183 rokov, no toto šumivé víno si atribúty kvality udržalo počas celého obdobia. Potvrdzuje to aj na medzinárodných súťažiach v súčasnosti.