Zlatý Bažant odštartoval piatu sezónu sviatočného piva

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Zlatý Bažant tmavé kvasinkové pivo
Zlatý Bažant tmavé kvasinkové pivo

BRATISLAVA 28. októbra (WBN/PR) – Zlatý Bažant odštartoval v posledný októbrový štvrtok už piatu sezónu svojho sviatočného piva. Sviatočná pivná špecialita v limitovanej edícii z dielne majstrov pivovarníkov z Hurbanova už tradične obohacuje slávnostný stôl počas koncoročných sviatkov. V tomto roku sa Zlatý Bažant rozhodol pivných fajnšmekrov potešiť tmavým kvasinkovým pivom, vyrobeným podľa originálnej receptúry zo štyroch druhov sladu, vybraného chmeľu a z pivovarníckych kvasníc vrchného kvasenia použitých výnimočne pre tento typ piva. Prvý sud pivnej špeciality slávnostne narazil na neformálnej tlačovej konferencii vo štvrtok 27. októbra 2011 riaditeľ marketingu HEINEKEN Slovensko Loic Morvan. Od tohto dátumu bude Zlatý Bažant tmavé kvasinkové pivo dostupné v exkluzívnom štvorbalení v obchodných sieťach a v čapovanej podobe v približne 330 puboch na celom Slovensku.

S blížiacim sa koncom roka máme vďaka sviatkom možnosť tráviť viac času v kruhu svojej rodiny a blízkych. K oslave takýchto špeciálnych príležitostí prirodzene patria chutné jedlá a nápoje. Ku koncoročným tradíciám a gurmánskym pôžitkom pribudla v posledných rokoch aj tradícia varenia sviatočného piva Zlatý Bažant. Po dvoch rokoch pšeničného piva, úspešnom Portri a Bocku v tomto roku slávnostný stôl obohatí Zlatý Bažant tmavé kvasinkové pivo – tmavé pivo so stupňovitosťou 13,9 % vyrobené zo svetlého, karamelového, bavorského a farebného sladu. Okrem vybraného chmeľu boli dôležitou ingredienciou pri výrobe pivnej špeciality pivovarnícke kvasnice vrchného kvasenia, použité výhradne pre tohtoročné sviatočné pivo.

Karol France, obchodný sládok z hurbanovského pivovaru hovorí: „Pri príprave originálnej receptúry pre Zlatý Bažant tmavé kvasinkové pivo sme sa inšpirovali obľúbenými tmavými kvasinkovými pivami známymi najmä v Nemecku či Belgicku. Tohtoročnú sviatočnú špecialitu charakterizuje výrazná karamelová vôňa s jemným tónom ovocia, bohatá krémová pena a plná chuť. Pivo má zároveň jemný zákal, ktorý je dôkazom prítomnosti pivovarníckych kvasníc vrchného kvasenia.“

Práve z dôvodu prítomnosti pivovarníckych kvasníc sládok odporúča pri nalievaní piva do pohára postupovať podľa špeciálneho rituálu, pri ktorom sa do pohára najskôr nalejú 2/3 obsahu fľaše a po premiešaní zvyšku obsahu fľaše sa pohár doleje. Kvasinkové pivo má zároveň vyššiu penivosť, a preto sa odporúča jeho jemné nalievanie po stene pohára. Výsledkom tohto rituálu je pri správnom vychladení na 7-9° C skutočná pivná lahôdka s bohatou krémovou penou.

Hana Šimková, manažérka korporátnych vzťahov spoločnosti HEINEKEN Slovensko hovorí: „Sme veľmi hrdí, že už po piaty krát prinášame pred koncom roka nielen pre pivných gurmánov skutočnú pivnú lahôdku z dielne našich majstrov pivovarníkov z Hurbanova. Tradícia sviatočnej pivnej špeciality je oslavou pivovarníckeho remesla a žiadaným obohatením ponuky pív na našom trhu v čase, kedy každý z nás hľadá novinky či špeciality na obohatenie sviatočného stola. Je pre nás zároveň poďakovaním našim priaznivcom, ktorým takto v predstihu prajeme príjemné a ničím nerušené sviatky.“

Zlatý Bažant tmavé kvasinkové pivo bude v limitovanej edícii dostupné v exkluzívnom štvorbalení 0,33 l fliaš s praktickým twist-off uzáverom vo všetkých obchodných sieťach od konca októbra. Nielen milovníkov pivných špecialít určite poteší aj v najobľúbenejšej čapovanej podobe, v tomto roku približne v 330 puboch na celom Slovensku. Úspech tohtoročnej sviatočnej špeciality podporí aj jej marketingová podpora v mieste predaja ako aj v TV či na internete.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Heineken Slovensko