BRATISLAVA 28. mája (WBN/PR) – Stretnutia s mimoriadnymi vínami a jedlom, ktoré sa s nimi snúbi v dokonalej harmónii, majú v Kempinski Hoteli River Park svoje ďalšie pokračovanie.
Už 31. mája o 19.30 príde na rad vínny seminár s témou To najlepšie zo Slovenska.
Chuťové poháriky na úvod príjemne navnadí svieži Cabernet Sauvignon Rosé 2011 Mrva&Stanko z Vinodolu v Nitrianskej oblasti a Rizling Rýnsky 2010 od Janouška z Jasovej. Chuť doplní amuse bouche – chladený uhorkový pohárik s údeným pstruhom a kôprovým kvetom. Pokračovať sa bude aromatickým Irsai Oliverom 2011 z Vinidi z Bábu, ktorý skvelo ladí s májovou špargľou a holandskou omáčkou. Malokarpatskú vinársku oblasť bude reprezentovať ako prvé vinárstvo Karpatská Perla a jej 4 Živly Biele, Neskorý zber 2009 a spoločnosť jej budú robiť žihľavové pirohy s bryndzou. Druhým zástupcom z Malokarpatskej oblasti je Johann E. Hubert Gold Extra Dry s lupienkami 23-karátového zlata a k nemu vybraný sorbet a ovocný čaj z Vysokých Tatier so zlatým práškom.
Hlavným chodom bude ľahký zubáč na červenom víne s paprikou a žeruchou, ktorý bude doprevádzať Pinot Noir Výber z hrozna 2007 od Natural Domin&Kušický zo Stredoslovenskej oblasti Viničky a Rulandské Modré Výber z hrozna 2009 z Chateau Belá z Južnoslovenskej oblasti Mužla. Po zubáčovi príde na rad mladé prasiatko so syrom Rival a zemiakmi, ktoré zapijeme Frankovkou Modrou bobuľovým výberom 2006 od Fundus Refugius z Východoslovenskej oblasti-Porúbky a Dunajom – výberom z hrozna 2009 od Igora Blaha z Malokarpatskej oblasti – Zelenča. Dezert, lievance s jahodami, smotanou a vlašskými orechmi, bude sprevádzať štvorputňový Tokajský výber 2003 z Malej Tŕne v Tokajskej oblasti.
Someliér Kempinski Hotela River Park Rasťo Šuták a headsomeliér BHP Jean Daniel Angibaud vybrali pre večer s leitmotívom To najlepšie zo Slovenska mimoriadne zaujímavé a unikátne vína. “Budeme ochutnávať produkciu vynikajúcich vinárstiev z celého Slovenska, od západu až po východ. Milovníkom vína ukážeme, že v slovenských pivniciach sa ukrývajú skutočné klenoty a slovenskí vinári ovládajú svoje umenie na majstrovskej úrovni,“ teší sa na vínny večer riaditeľ Kempinski Hotela River Park Gerald Haberhauer
„Séria degustačných večerov si už získala stabilnú klientelu a teší nás aj záujem prestížnych značiek vín, ktoré sa uchádzajú o možnosť prezentovať svoju produkciu. Myslím, že vyvážená symbióza krásnych vín a originálnej kuchyne šéfkuchára Bjoerna Juhnkeho dokáže zaujať aj najnáročnejších návštevníkov,“ konštatuje riaditeľ Kempinski Hotela River Park Gerald Haberhauer, ktorý už teraz avizuje ďalšie podujatie. Najbližšie sa budú ochutnávať vína a delikatesy z Austrálie. A nie hocijaké, ale priamo z jednej z najznámejších viníc krajiny – z Leeuwin Estate na západnom pobreží, ktorá je známa najmä svojim špičkovým Chardonnay.
Viac informácii o ochutnávke medzinárodných vín „To najlepšie zo Slovenska“ nájdete na stránke www.kempinski.com/bratislava