Ivanovičová po koučovom kolapse neustála Američanku Keysovú

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Najkrajšie momenty zo šiesteho dňa Australian Open
Srbka Ana Ivanovičová počas zápasu 3. kola Australian Open proti Američanke Madison Keysovej. Melbourne, 23. január 2016. Foto: SITA/AP

MELBOURNE 23. januára (WebNoviny.sk) – Z mimoriadne nepríjemného dôvodu prerušili za stavu 6:4, 1:0 sobotňajší zápas srbskej tenistky Any Ivanovičovej s Američankou Madison Keysovou v 3. kole dvojhry na grandslamových Australian Open v Melbourne.

Na tribúne Rod Laver Areny totiž skolaboval Ivanovičovej kouč Nigel Sears. Pokračovalo sa takmer po hodine a 28-ročná Belehradčanka napokon prehrala za 145 minút 6:4, 4:6, 4:6, hoci v druhom sete viedla 4:2 a v rozhodujúcom dejstve mala náskok 3:0 s jedným brejkom.

Prvý mečbal odstránila Ivanovičová bravúrnym bekhendovým krosom a pri druhom sa dočkala darčeka v podobe dvojchyby, ale potom nemala na forhendový volej po stupňovanom útoku Keysovej. Dvadsaťročná 17. žena svetového rebríčka Keysová bola vlani na južnej pologuli v semifinále. Najbližšie bude čeliť Číňanke Šuaj Čang, ktorá do tohto týždňa mala v hlavných singlových súťažiach na Majors štatistiku 0:14, teraz zvládla tretiu výzvu za sebou – prekonala americkú reprezentantku Varvaru Lepčenkovú.

Obrazom: Najkrajšie momenty zo šiesteho dňa Australian Open

Sears je otcom manželky Brita Andyho Murrayho Kim (na začiatok februára má termín pôrodu) a niekdajším trénerom Daniely Hantuchovej. Channel 7 referoval, že 58-ročný Sears počas transportu do nemocnice sedel a komunikoval. Viaceré iné zdroje s odvolaním sa na Murrayho brata Jamieho, deblového špecialistu, uviedli, že tréner bol po prvotnom ošetrení pri vedomí, dýchal samostatne a udržiaval interakciu s okolím. Hlásateľ v aréne neskôr oznámil, že Sears sa cíti dobre a požiadal o televízor do izby, aby mohol sledovať výkon zverenkyne, referovala agentúra The Associated Press. Keysová ani Ivanovičová neposkytli rozhovor na dvorci a namiesto štandardnej tlačovej besedy organizátori sprostredkovali len prepis ich komentárov, pričom sa vyhli Searsovej situácii.

„Netreba zdôrazňovať, že to bol náročný zápas. Získala som prvý set, mala som za sebou niekoľko vydarených gemov, utvárala som si príležitosti. Ona sa však vrátila do zápasu veľmi silnou hrou. Myslím si, že v treťom sete podávala kvalitnejšie ako ja. Vďaka tomu servisu sa dostávala k viacerým prvým úderom. Podľa mňa v tom spočíval veľký rozdiel. Od začiatku to bol duel vysokej úrovne. Súperka ku koncu povyťahovala niekoľko razantných úderov, vystupňovala svoj výkon a zvrtlo sa to v jej prospech. Pochopiteľne, že som sklamaná, ale zároveň je predo mnou veľa toho, na čo sa môžem tešiť,“ skonštatovala Ivanovičová.

„V prvom sete som mala príležitostí, ale nepremenila som ich. Rozhodol jeden nevydarený gem na podaní. Akosi sa mi však podarilo predrať sa cez druhý set. Do tretieho som vstúpila trochu pomaly, zvládla som však návrat do diania, zabojovala som a vyťažila som z toho postup,“ uviedla Keysová.

Finalistka medzinárodných otvorených majstrovstiev Austrálie 2008 a bývalá jednotka svetového rebríčka WTA Ivanovičová, aktuálne 23. v hodnotení, už zažila na tomto turnaji podobnú skúsenosť na rovnakom dvorci. Vo štvrtok počas jej duelu s Lotyškou Anastasijou Sevastovovou v 2. kole spadla na schodoch diváčka, ktorej sa urobilo nevoľno. Vtedy sa nehralo približne pol hodiny.

Spomenutý Searsov zať Andy Murray počas incidentu hral svoj zápas 3. kola singlovej súťaže proti Portugalčanovi Joaovi Sousovi v Margaret Court Arene. Zvíťazil 6:2, 3:6, 6:2, 6:2 a aj so svojou mamou Judy, britskou fedcupovou kapitánkou, sa ponáhľal za svokrom do nemocnice.

Dvojhra žien – 3. kolo:

Madison Keysová (USA-15) – Ana Ivanovičová (Srb.-20) 4:6, 6:4, 6:4 za 145 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ana IvanovičováAndy MurrayMadison Keysová