Chystáte rodinnú oslavu pre deti alebo blízkeho človeka? Skúste mu ako prekvapenia podarovať ten najsladší darček. Upečte si najlepšiu čokoládovú tortu na svete, ktorá je nielen výborná, ale aj jednoduchá.
Vyrobte si domáci marcipán. Tento recept zvládne každý
Čokoládová torta recept
Táto čokoládová torta s ovocím je vhodná na každú príležitosť a pre každého oslávenca. Môžete si ju pripraviť s parížským krémom, tvarohom alebo s mascarpone. Čokoládovú tortu si môžete pripraviť dokonca aj bez múky. Možností je skutočne veľa, skúste si pripraviť čokoládový sen sami doma. Tento recept vám pomôže upiecť tú najchutnejšiu tortu.
Príprava
Čokoládová torta sa skladá z dvoch častí, a to z korpusu a krému. Na prípravu tohto dezertu nebudete potrebovať veľa surovín, zvládnete to rýchlo a jednoducho.
Ingrediencie na korpus:
- 160 g hladkej múky
- 60 g kakaa
- 2 kl sódy bikarbóny
- 1 kl kypriaceho prášku do pečiva
- 2 ks vajec
- 200 g cukru
- 140 g kyslej smotany
- 80 ml oleja
- 160 ml kávy
Krém:
- 500 ml mlieka
- 2 balíčky čokoládového pudingu
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 250 g masla
- 250 g práškového cukru
- 1 pl rumu
- malinový džem
- 1/2 ks kvalitnej horkej čokolády na ozdobu
Postup
Postup na prípravu klasickej čokoládovej torty nie je zložitý.
- V jednej mise zmiešajte suché suroviny. Nasypte do nej múku, kakao, sódu bikarbónu a kypriaci prášok do pečiva. V druhej miske si vyšľahajte vajíčka s cukrom, aby vznikla snehová pena. Do peny zľahka pridajte smotanu, olej a uvarenú kávu. Potom do misky s penou nasypte zmiešané suché suroviny. Z ingrediencií vymiešajte hladké cesto. Do tortovej formy, ktorú vysteliete papierom na pečenie, vylejte hotové cesto. Korpus nechajte piecť zhruba 50 minút pri teplote 180°C. Každá trúba pečie inak, preto treba korpus kontrolovať. Ak je korpus hotový, vytiahnite formu a nechajte ho vychladnúť.
- Z mlieka a pudingu uvarte čokoládový puding. Po uvarení nechajte puding taktiež vychladnúť a občas ho nezabudnite premiešať. Do misky dajte maslo s práškový cukor, začnite šľahať a postupne pridávať po lyžiciach puding a rum. Šľahajte dovtedy, kým nevznikne hladký čokoládový krém.
- Vychladnutý korpus rozrežte na tri časti. Každú časť natrite malinovým džemom, môže byť aj iný džem, pridajte štvrtinu krému a rovnomerne natrite na korpus. Takto postupujte až po kým nebudete mať natreté všetky korpusy. Nakoniec natrite vrchnú vrstvu a aj okraje.
- Hotovú tortu nechajte odpočívať aspoň 7 hodín v chladničke.
Video: Torta meniaca farbu? Takto si ju vyrobíte!
Po vybratí čokoládovej torty z chladničky, môžete tortu ozdobiť ovocím a horkou čokoládou, ktorú si nastrúhate na vrch. Čokoládovú tortičku môžete podávať aj s malinami, s jahodami, čučoriedkami, alebo iným ovocím podľa vlastného výberu. Po ozdobení je najlepšia čokoládová torta hotová a môžete maškrtiť.
Táto jednoduchá torta je skvelým tipom na rodinné posedenie, oslavu, alebo obyčajné maškrtenie. Klasická čokoládová torta sa hodí na každú príležitosť. Čokoládová torta má viac variant, môže byť tvarohovo-čokoládová, čokoládová s banánmi, čokoládová torta so želé, ale aj známa chutná sacher torta, ktorá je veľmi podobná.
Vyskúšajte čokoládovú tortu s orechmi, ktoré môžete posypať na vrch.