BRATISLAVA 16. júna (WBN/PR) – 2. ročník Bratislava Food Fest poskytol skvelý gurmánsky zážitok viac ako 12 000 návštevníkom, ktorí hodnotili túto oslavu dobrého jedla veľmi pozitívne. Pre veľký úspech súťaže v jedení kilového steaku, ktorý pripravili v argentínskom steakhouse El Gaucho, organizátori vyhlásili druhé kolo súťaže aj v nedeľu. Rekord pána Martina zo soboty – 15 minút – v nedeľu nepadol. V nedeľu sa kilový steak snažilo pokoriť až päť súťažiacich, stihli to za necelú polhodinu.
Na 2.ročníku Bratislava Food Fest sme prekonali minuloročný slovenský rekord o najdlhší rezanec. Šéfkúchár Camouflage restaurant Martin Korbelič a šéfkuchár Flowers restaurant & wine bar Tomáš Opletal vyrobili rezanec s celkovou dĺžkou 39,2 metra a tým vytvorili spolu s ľuďmi, ktorí pomáhali s rezancom, slovenský rekord.
V Life Cooking Aréne varili známi šéfkuchári, ktorých špeciality mohli diváci priamo ochutnávať. Dve víťazky súťaže Pečieme s Teleránom si odniesli vecné ceny a recepty na ich koláče budú publikované v ďalšej knihe markizáckych modarátoriek. Bratislava Food Fest vyvolal veľký záujem médií. V porovnaní s minulým ročníkom reštaurácie ponúkli návštevníkom širšiu ponuku jedál a gurmáni si naozaj prišli na svoje – mali možnosť ochutnať špeciality z 29 reštaurácii nielen z Bratislavy. Reštaurácie boli kvalitne pripravené na nápor gurmánskych návštevníkov a chutných jedál bolo naozaj dostatok. Každý večer vyhrala iná reštaurácia. Diplom s titulom najlepšia reštaurácia dňa dostala v piatok reštaurácia Mision – pikantná mexická kuchyňa, v sobotu návštevníkom najviac chutilo v Troch Studničkách a v nedeľu ocenili Hotel Grand Jasná.
„Musím uznať, že druhý ročník Bratislava Food Festu mal omnoho lepšiu a kvalitnejšiu úroveň než ten prvý. Sme veľmi spokojní aj s množstvom návštevníkov, s kvalitou reštaurácii a tiež miestom konania. Veríme však, ze tretí ročník bude ešte lepší, latku postavíme vyššie a už teraz máme niekoľko vynikajúcich nápadov,“ hovorí organizátor festivalu Radoslav Nackin.