Európsky úrad pre bezpečnosť potravín (EFSA), Európska komisia a partneri spúšťajú v 22 krajinách druhý ročník kampane na podporu zdravia rastlín #PlantHealth4Life.
Európsky úrad pre bezpečnosť potravín (EFSA) spolu s partnermi v 18 členských krajinách EÚ sa po štvrtýkrát vracajú s osvetovou kampaňou Safe2Eat, ktorá spotrebiteľov učí kriticky uvažovať o každodennom výbere, skladovaní a spracovaní potravín.
Po úspešných dvoch predchádzajúcich ročníkoch Európsky úrad pre bezpečnosť potravín (EFSA) spolu s partnermi v 16 členských krajinách EÚ spúšťajú tretí ročník kampane #EUChooseSafeFood.
Spôsob prípravy potravín je dôležitý. Pri nevhodnom spracovaní sa v nich totiž môžu objaviť látky, ktoré sú pre naše zdravie škodlivé. Jednou z nich je akrylamid.
Sami zodpovedáme za to, aké potraviny si vyberieme. Je dôležité, aby jedlo dobre chutilo, bolo správne skladované a uvarené. Pozornosť by sme mali venovať aj tomu, či potraviny, z ktorých ho pripravujeme, sú čerstvé a neobsahujú nežiaduce alergény.