Či už preferujete stredne alebo dobre prepečený, steak na smotanovo-syrovej omáčke so špenátom zachutí všetkým „mäsožravcom“.
Potrebujeme:
sviečková – 450 g
špenát čerstvý listový – 100 g
parmezán – 50 g
smotana na šľahanie – 0,3 l
zemiaky – 200 g
smrž (hríb) – 20 g
baby mrkva – 150 g
soľ – 20 g
korenie 4 farieb – 50 g
maslo – 50 g
Postup:
Steak pripravovaný na spôsob medium pečieme 10 – 12 minút (záleží na štruktúre mäsa) pri teplote 180 °C. Steak pripravovaný na spôsob well done pečieme 17 – 20 minút (záleží na štruktúre mäsa) pri teplote 190 °C.
Zemiaky vykrojíme pomocou vykrajovátka a zemiakové guličky dáme variť do maslovej osolenej vody približne 10 minút od zovretia. Zemiaky po uvarení schladíme a pred podávaním orestujeme na rozpustenom masle.
Smotanu v panvici vyredukujeme, trochu osolíme a okoreníme. Keď je smotana vyredukovaná, pridáme parmezán. Pred podávaním pridáme špenát a zľahka premiešame. Mrkvičku rovnako ako zemiaky uvaríme v maslovo-slanej vode do polomäkka a orestujeme na masle. Podávame so smržovou omačkou – smrže orestujeme na cibuľke, zalejeme základnou omáčkou demi glas a dochutíme.
Dobrú chuť!