CULINARIUM: Steak na dva spôsoby

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bez názvu
Steaky Foto: Webnoviny.sk

Či už preferujete stredne alebo dobre prepečený, steak na smotanovo-syrovej omáčke so špenátom zachutí všetkým „mäsožravcom“.

Culinarium

Potrebujeme:

sviečková – 450 g

špenát čerstvý listový – 100 g

parmezán – 50 g

smotana na šľahanie – 0,3 l

zemiaky – 200 g

smrž (hríb) – 20 g

baby mrkva – 150 g

soľ – 20 g

korenie 4 farieb – 50 g

maslo – 50 g

Postup:

Steak pripravovaný na spôsob medium pečieme 10 – 12 minút (záleží na štruktúre mäsa) pri teplote 180 °C. Steak pripravovaný na spôsob well done pečieme 17 – 20 minút (záleží na štruktúre mäsa) pri teplote 190 °C.

Zemiaky vykrojíme pomocou vykrajovátka a zemiakové guličky dáme variť do maslovej osolenej vody približne 10 minút od zovretia. Zemiaky po uvarení schladíme a pred podávaním orestujeme na rozpustenom masle.

Smotanu v panvici vyredukujeme, trochu osolíme a okoreníme. Keď je smotana vyredukovaná, pridáme parmezán. Pred podávaním pridáme špenát a zľahka premiešame. Mrkvičku rovnako ako zemiaky uvaríme v maslovo-slanej vode do polomäkka a orestujeme na masle. Podávame so smržovou omačkou – smrže orestujeme na cibuľke, zalejeme základnou omáčkou demi glas a dochutíme. 

Dobrú chuť!

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať