Slováci jedia vajcia pomerne často, najradšej si z nich pripravujú praženicu

Vajcia sú kvalitnou potravinou bohatou na bielkoviny a v jedálničku Slovákov sa objavujú pomerne často.  Viac ako tretina ľudí konzumuje vajíčka aspoň každý druhý deň a takmer polovica ich zaraďuje do stravy raz až dvakrát týždenne. Až šesť z desiatich ľudí uprednostňuje pri kúpe vajcia slovenského pôvodu. „Spoločnosť BILLA predáva na pultoch svojich predajní 100 % slovenských vajec. Našim cieľom je ponúkať čo najviac tovaru od slovenských dodávateľov a so slovenským pôvodom, pokiaľ to slovenská produkcia dokáže pokryť,“ uvádza hovorkyňa BILLA Kvetoslava Kirchnerová. A ako si Slováci vajcia najradšej pripravujú? Najobľúbenejším jedlom z vajec je praženica, najradšej ju má až takmer tretina opýtaných. V prvej trojici spôsobu prípravy je omeleta a volské oko. Len zhruba 1 % ľudí si pripravuje benediktínske vajcia.
Prazenica.jpg

Občianske združenie „BILLA ľuďom“ pomáha už tri roky tým, čo to najviac potrebujú

Spoločnosť BILLA pôsobí na slovenskom trhu 25 rokov. Je to záväzok nielen z obchodného hľadiska, ale aj z pohľadu spoločenskej zodpovednosti. Tej sa BILLA venuje dlhodobo a do portfólia svojich projektov zameraných na CSR pridáva stále ďalšie. Výdatnou pomocou pri ich realizácií je občianske združenie BILLA ľuďom, ktoré vzniklo v septembri 2016 práve preto, aby všetky projekty zastrešilo. Stoja za ním jeho predseda a zároveň finančný riaditeľ spoločnosti BILLA Tomáš Staňo a podpredsedníčka Jana Gregorovičová, ktorá má zároveň pod palcom všetky CSR aktivity.
Zdrave oci uz v skolke.jpg