Sudkyňa prepustila Jána Slotu, prokurátor podal sťažnosť

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ján Slota
Andrej Danko nahradil na poste predsedu SNS Jána Slotu. Foto: SITA/Marián Peiger

BRATISLAVA/ŽILINA 20. januára (WebNoviny.sk) – Sudkyňa pre prípravné konanie dnes prepustila na slobodu bývalého poslanca a šéfa národniarov obvineného z ohrozenia pod vplyvom alkoholu.

Rozhodnutie nie je právoplatné. Prokurátor podal voči nemu sťažnosť.

Súd nevidel zákonné dôvody na vzatie obvineného do väzby. Obdobné prípady prokuratúra nerieši návrhom na vzatie do väzby. Preto ani v tomto prípade nemožno rozhodnúť inak len vzhľadom na osobu obvineného,“ uviedol pre agentúru SITA hovorca Krajského súdu v Žiline Jozef Michňa. O sťažnosti prokurátora bude rozhodovať Krajský súd v Žiline 26. januára. V prípade dokázania viny hrozí 62-ročnému Jánovi S. trest odňatia slobody až na jeden rok.

Ján S. spôsobil v pondelok podvečer nehodu v katastri obce Porúbka v Žilinskom okrese. Na Porsche Cayenne zozadu narazil do pred ním idúceho Audi A6, to po náraze narazilo do Suzuki SX4. Vodiča Audi po nehode ošetrili. Ján S. dychovú aj krvnú skúšku na alkohol odmietol, vodičom Audi a Suzuki (56, 39) alkohol nezistili. Na základe vyjadrenia lekára nemohol byť po nehode umiestnený do policajnej cely a lekár rozhodol o jeho nutnej hospitalizácii.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ján Slota