Majestátne hory, zelené údolia, chutná kuchyňa a nekonečné športové možnosti. K tomu ideálne slnečné počasie, čisté horské jazerá, pohostinnosť a dôraz na všetko lokálne robia z Východného Tirolska destináciu, ktorá má čo ponúknuť bez ohľadu na ročné obdobie.
Spoločnosť Ferrero vyrába Nutellu z takmer 80 percent z oleja privezeného z Malajzie. Zvyšné dodávky pochádzajú z Papuy-Novej Guiney, Indonézie či Brazílie.
Angličanka Janet Faal trpí agorafóbiou, za posledných desať rokov vyšla z vlastného domu len niekoľkokrát. Teraz pochybuje, či sa o to ešte niekedy pokúsi.
Nemecká polícia už vyšetruje ako je možné, že pracovníci domova seniorov vyhlásili starenku za mŕtvu, keď žila. Riaditeľ spomínaného domova Lother Burger si celú situáciu nedokáže vysvetliť.
Majitelia pohostinstva museli pochutiny premiestniť na vyššiu poličku a tiež boli donútený na bar umiestniť zámky, aby tak prasnici zabránili vstupovať dnu a kradnúť lupienky a škvarky.
Dnes 89-ročný Edward Parker stratil peňaženku v roku 1950, keď mu spadla za stredovekú knižnicu v Lambethskom paláci v Londýne, odkiaľ sa nedala vytiahnuť.
Nemeckí aktivisti sa rozhodli pre radikálny krok – vandalov, ktorí napriek zákazom močia na steny budov, zahanbujú účinným spôsobom. Obyvatelia Hamburgu sa rozhodli zasiahnuť proti nepoučiteľným vandalom, ktorí napriek zákazom močia na steny nočných podnikov. Steny verejných budov pokryli špeciálnym náterom, ktorý moč odráža priamo na výtržníkov. Ako sa do hory volá… Nápad, ktorý má účinne vyriešiť problém s močením na verejnosti, sa zrodil v hlave aktivistov v štvrti St. Pauli. Nespokojní obyvatelia oblasti, ktorá je známa početnými nočnými klubmi, sa rozhodli steny budov pokryť technologicky vyspelým náterom, ktorý odráža moč späť na svojho pôvodcu. „Farba na stenách vyšle previnilcom jasnú správu o tom, že ich močenie na steny nie je vítané. Náter chráni budovy aj ich obyvateľov a čo je najdôležitejšie, vysiela signál, že takéto správanie nebude tolerované,“ uviedla vedúca skupiny Julia Staron. Drahé, ale účinné Nespokojní obyvatelia veria, že ochranný náter odradí previnilcov močiacich na verejných priestranstvách, ktorých v Nemecku hovorovo volajú „wildpinkleri“. Špeciálna vodovzdorná farba, ktorá sa používa aj v lodnom priemysle, však nie je lacná – natrieť plochu šesť metrov štvorcových vyjde na 500 eur. Aktivisti napriek tomu tvrdia, že nápad sa vyplatil. „Keď porovnáte prácu zahŕňajúcu každodenné odstraňovanie špiny a príšerného zápachu, ako aj všetky ostatné škody, rozhodne to stojí za to,“ tvrdí aktivistka. https://www.youtube.com/watch?v=uoN5EteWCH8 Úspech potvrdzuje aj video, ktoré aktivisti zverejnili na YouTube. Záznam, v ktorom umiestňujú na steny oznamy s nápisom „Hier nicht pinkeln! Wir pinkeln zurück“ (Tu nemočiť! My močíme späť!), si za necelé tri dni stihlo pozrieť už takmer pol milióna divákov. www.news.yahoo.com
Francúzski vedci sledovali zrná kukurice počas zohrievania. Prišli na to, že najvhodnejšia teplota pre prípravu pukancov je 180 stupňov Celzia. BRATISLAVA 13. februára (WEBNOVINY) – Najvhodnejšia teplota pre prípravu pukancov je 180 stupňov Celzia. V článku publikovanom v magazíne Royal Society Interface to tvrdia francúzski vedci. Ako napísali, pokus s obľúbenou pochúťkou ukázal, že pri teplote 170 stupňov prasklo 34 percent kukuričných zŕn, zatiaľ čo pri teplote vyššej o desať stupňov to bolo až 96 percent. Okrem toho výskumníci zverejnili detaily, prečo zrná pri zohrievaní vyskakujú a vydávajú praskajúci zvuk. Vedci sledovali prípravu pukancov s pomocou špeciálnych kamier schopných zachytiť 2900 snímok za sekundu. Teplotu ohrevu pritom zvyšovali po desiatich stupňoch Celzia. Po presiahnutí sto stupňov sa vlaha v kukurici začala meniť na paru, pri zvýšení o ďalších 80 stupňov sa tlak vo vnútri zvýšil na desaťnásobok atmosférického tlaku pri hladine mora. Video: Proces robenia pukancov pripomína gymnastické pohyby https://www.youtube.com/watch?v=oMH_aVAhW48 To spôsobilo prasknutie vonkajšej vrstvy kukurice a vytlačenie škrobovitého vnútra otvorom von. „Zistili sme, že kritická teplota je približne 180 stupňov Celzia, bez ohľadu na veľkosť či tvar zrna,“ uviedol Emmanuel Virot. Následne sa výskumníci zamerali na spôsob, akým zrná pri ohreve vyskakujú. Zistili pritom, že ako prvá z prasknutého obalu kukuričného semena vyraší štruktúra, ktorú nazvali noha. Potlačovaná energia prechádza zo zrna nohou, ktorá tlačí proti horúcej podložke, až napokon spôsobí vystrelenie zrna do výšky pár milimetrov či centimetrov. Celý proces trvá len niekoľko stotín sekundy. Typický zvuk praskajúcich pukancov je podľa vedcov následkom vypustenia vodnej pary zo zrna. Informácie pochádzajú z webovej stránky www.bbc.com.
V krajine, kde sú nevestince už takmer 60 rokov zakázané, vyvolalo rozhodnutie radnice o vyhradení „štvrte červených svetiel“ pre prostitútky vlnu protestov.