Ruské médiá: Slovensko vyzvalo na rýchle zrušenie sankcií

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: ilustračné, thinkstock

MOSKVA 24. februára (WebNoviny.sk) – Slovensko vyhlásilo, že je nevyhnutné čo najrýchlejšie zrušiť sankcie proti Ruskej federácii, ktoré Západ zaviedol v súvislosti so situáciou na Ukrajine, píšu ruské médiá s odvolaním sa na agentúru Bloomberg.

Premiér Robert Fico podľa spravodajského servera Vesti.ru zdôraznil, že je nevyhnutné dosiahnuť, aby sa Rusko a USA dohodli, lebo inak sa ukrajinský konflikt nikdy neskončí. Podľa denníka Izvestija Fico konštatoval, že vinu za konflikt v Donbase nie je možné pripisovať len Rusku.

Slovenský ministerský predseda označil obmedzujúce opatrenia voči Ruskej federácii za nonsens: „Čím skôr budú zrušené, tým lepšie,“ citovali ho Izvestija. Fico zastáva názor, že na vyriešenie ukrajinskej krízy je nevyhnutný rovnoprávny dialóg medzi Ruskom a Západom – inak sa stabilita na Ukrajine nikdy nedosiahne.

Webová stránka Izvestií ďalej pripomenula, že slovenský premiér už viackrát prišiel s podobnými výzvami. Napríklad vlani v júni povedal, že sankcie voči Rusku treba zrušiť, pretože škodia Európskej únii i Ruskej federácii. Za rozmrazenie vzťahov Ruska a Európskej únie vystupuje aj predseda talianskej vlády Matteo Renzi. Podľa neho je nevyhnutné dôsledne plniť dohody z Minska.

„Ak sa budú dodržiavať, som presvedčený, že potom sa objavia všetky podmienky na zrušenie sankcií. Nie je to jednoduché, ale plne dosiahnuteľné. A Taliansko ide práve tým smerom,“ citoval premiéra Renziho portál Vesti.ru.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Matteo RenziRobert Fico