Kukan: Predsedníctvo ovplyvní naše stanovisko k migrácii

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Eduard Kukan
Europoslanec Eduard Kukan. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 16. júla (WebNoviny.sk) – To, čo počúvame teraz, je, že ako predsednícka krajina v Rade Európskej únie (SK PRES) musíme vytvoriť priestor na diskusiu, v ktorej všetci budú mať príležitosť vyjadriť sa.

Vďaka tomu môžeme vyjsť z predsedníctva so cťou. Myslí si to bývalý minister zahraničných vecí a europoslanec Eduard Kukan (SDKÚ-DS). Takisto upozornil, že v súvislosti s SK PRES premiér Robert Fico zjemnil svoju rétoriku o migračnej a utečeneckej kríze.

„Z môjho pohľadu to je zreálnenie našej pozície v celej tejto otázke. Myslím si, že predsedníctvo celkom určite ovplyvní naše stanovisko aj do budúcnosti. Celkom isto,“ uviedol Kukan na otázku, či sa bude premiér miernejšie vyjadrovať na tému migrácie aj po skončení predsedníctva.

Europoslanec priznal, že Slovensko sa stáva predsedníckou krajinou v čase, ktorý je veľmi zložitý pre celú Európsku úniu. „Je tu mnoho otázok, je tu mnoho problémov, je tu mnoho politických citlivostí,“ opísal bývalý šéf diplomacie situáciu v Únii.

Zdôraznil, že podľa neho sú slovenské priority nastavené správne. „To, čo počúvame teraz, je, že ako predsednícka krajina musíme vytvoriť priestor na diskusiu, kde budú mať príležitosť všetci, aby sa vyjadrili. Myslím, že z toho môžeme vyjsť so cťou,“ dodal Kukan.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Eduard KukanRobert Fico