Otvárajú trať do Petržalky, električka bude jazdiť zdarma

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Električka
Pohľad na električku počas technicko-bezpečnostnej skúšky. Dve električky si dnes odskúšali jazdu po zrekonštruovanom Starom moste. Po viac ako 50-tich rokoch tak električka opäť prešla cez zrekonštruovaný Starý most zo Šafárikovho námestia až do Petržalky. Bratislava, 16. februára 2016. Foto: SITA/DPB

BRATISLAVA 8. júla (WebNoviny.sk) – Pri príležitosti otvorenia električkovej trate do bratislavskej mestskej časti Petržalka cez Starý most sa budú môcť cestujúci odviezť v piatok večer do Petržalky zadarmo. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava Adriana Volfová s tým, že bezplatne sa môžu odviezť od 20:00.

Obrazom: Nový bratislavský Starý most

Linka č. 1 bude jazdiť po celej jej trase pre všetkých cestujúcich zadarmo až do odchodu posledného spoja. Spájať bude Petržalku s Hlavnou železničnou stanicou cez centrum mesta po trase Námestie Franza Liszta, Štefanovičova, Radlinského, Obchodná, Námestie SNP, Štúrova, Šafárikovo námestie, Starý most a Jantárová cesta. Konečná zastávka bude Jungmannova pri Chorvátskom ramene.

Obrazom: Po bratislavskom Starom moste prešli prví chodci a cyklisti

Hlavné mesto SR Bratislava ukončilo stavebné práce na výstavbe projektu Nosný systém (NS) MHD do Petržalky, prevádzkový úsek Janíkov dvor – Šafárikovo námestie v Bratislave, I. časť Bosákova ulica – Šafárikovo námestie, 15. decembra minulého roka. Vzápätí požiadalo o začiatok kolaudačných konaní v prípade viac ako sto objektov. Kolaudačné rozhodnutia postupne nadobúdali právoplatnosť. Posledné kolaudačné rozhodnutie sa týkalo električkovej trate. Projekt Nosný systém MHD I. časť tak definitívne ukončili.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať