Obrazom: Pozor na tieto výživové doplnky, nekupujte ich

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Pozor na tieto výživové doplnky, nekupujte ich
Druhým nevyhovujúcim výrobkom je výživový doplnok NOXPUMPtm, 450 g z USA obchodnej značky DY NUTRITION. Výživový doplnok je balený v plastovej dóze a v USA ho vyrobili pre firmu Dorian Yates Sports Nutrition Ltd. Minimálna trvanlivosť výrobku je do mája 2017, šarža: 14053334. Výživový doplnok bol v rokoch 2012 až 2015 distribuovaný aj na Slovensko. Úrad verejného zdravotníctva odporúča spotrebiteľom, aby tento výrobok nekupovali a ak ho už majú, aby ho nejedli a vrátili späť na predajné miesto. Bratislava, 21. január 2016. Foto: SITA/ÚVZ SR

BRATISLAVA 21. januára (WebNoviny.sk) – Úrad verejného zdravotníctva SR upozorňuje na nevyhovujúce výživové doplnky, ktoré obsahujú nepovolené zložky.

Ide o výživový doplnok LIPO-6X, kapsuly mäkké z USA, ktorý obsahuje nepovolenú látku fenyletylamín (Beta-phenylethylamine). Nevyhovujúci je aj výživový doplnok NOXPUMPtm tiež z USA, ktorý obsahuje nepovolenú novú zložku potravín Acacia rigidula a nepovolené zložky methyl-synephrine a phenethylamine derivát. Na oba výživové doplnky upozornil Rýchly výstražný systém pre potraviny a krmivá (RASFF). Agentúru SITA o tom informoval hlavný hygienik SR Ivan Rovný.

Obrazom: Nevyhovujúce výživové doplnky

Výživový doplnok LIPO-6X, kapsuly mäkké vyrába firma Nutrex Research z USA a dováža poľská firma SFD Spolka Akcyjna. V bielej plastovej dóze je balených 120 mäkkých kapsúl. Minimálna trvanlivosť výživového doplnku je do 1. apríla 2017, šarža: LOT 1409040, čiarový kód: 853237000233. Výrobok bol od roku 2014 až do januára tohto roka distribuovaný na Slovensko. Úrad verejného zdravotníctva odporúča spotrebiteľom, aby tento výrobok nekupovali a ak ho už majú, aby kapsuly nejedli a výživový doplnok vrátili späť na predajné miesto.

Druhým nevyhovujúcim výrobkom je výživový doplnok NOXPUMPtm, 450 g z USA obchodnej značky DY NUTRITION. Výživový doplnok je balený v plastovej dóze a v USA ho vyrobili pre firmu Dorian Yates Sports Nutrition Ltd. Minimálna trvanlivosť výrobku je do mája 2017, šarža: 14053334. Výživový doplnok bol v rokoch 2012 až 2015 distribuovaný aj na Slovensko. Úrad verejného zdravotníctva odporúča spotrebiteľom, aby tento výrobok nekupovali a ak ho už majú, aby ho nejedli a vrátili späť na predajné miesto.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ivan Rovný
Firmy a inštitúcie ÚVZ Úrad verejného zdravotníctva SR