Fico: Slovenská demokracia spĺňa najvyššie európske kritériá

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Fico sa bráni, prijať len sto migrantov vôbec nie je trápne
Predseda vlády SR Robert Fico počas tlačovej konferencie k imigračnej politike a k postoju ku Grécku, na Úrade vlády SR. Bratislava, 22. júl 2015. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 1. januára (WebNoviny.sk) – Predseda vlády Robert Fico vyjadril pri príležitosti 23. výročia vzniku Slovenskej republiky svoju hrdosť nad tým, že Slovensko bude mať v roku 2016 šancu zvýrazniť svoje 23-ročné samostatné medzinárodné pôsobenie ako predsedajúca krajina EÚ. Pri tejto príležitosti zaprial len to najlepšie v novom roku všetkým občanom Slovenskej republiky, ako aj príslušníkom národnostných menšín žijúcich na Slovensku.

Fico pripomenul, že za 23 rokov samostatnej štátnosti Slovensko vyspelo ako sebavedomý, suverénny a medzinárodne rešpektovaný partner. „Môže nás spoločne tešiť, že prežívame obdobie silnejúcej ekonomiky, poklesu nezamestnanosti, že máme možnosti realizovať viditeľné sociálne projekty. Osobne som hrdý, že vo viacerých oblastiach predbiehame porovnateľné krajiny a že ekonomická, finančná a sociálna perspektíva Slovenska je povzbudzujúca,“ uviedol vo vyhlásení premiér.

Premiér tiež pripomenul, že Slovensko v mnohých skúškach potvrdilo, že má životaschopnú demokraciu spĺňajúcu najvyššie európske kritériá. „V duchu týchto demokratických tradícií pristúpi vláda SR k parlamentným voľbám a ponúkne občanom SR jasnú alternatívu stability, kontinuity ekonomicky prosperujúceho sociálneho štátu a ochrany pred bezpečnostnými rizikami spojenými s migračnou krízou,“ dodal na záver Fico.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Robert Fico