Ďalšia svetoznáma firma objavila vo svojich čokoládach salmonelu, výrobu musela stopnúť

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
čokoláda
Foto: SITA/AP

V obrovskej továrni na čokoládu v Belgicku zastavili výrobu po tom, čo vo várke čokolád objavili salmonelu.

Spoločnosť Barry Callebaut vo štvrtok uviedla, že jej závod v belgickom Wieze, ktorý je podľa jej slov najväčšou továrňou na čokoládu na svete, z preventívnych dôvodov zastavil všetky výrobné linky, kým vyšetrujú kontamináciu. Barry Callebaut vyrába čokoládu pre viacero značiek, ktoré sa predávajú vo svete.

Salmonelu zachytili v pondelok, pričom zdrojom je podľa firmy emulgátor lecitín, ktorý bežne používajú. Spoločnosť uviedla, že informovala belgické úrady pre bezpečnosť potravín a kontaktuje zákazníkov, ktorí by mohli mať kontaminované produkty. Zatiaľ nie je jasné, či niektorí zákazníci hlásili, že po konzumácii čokolády ochoreli.

Tento rok už najmenej 200 prípadov salmonely zrejme spôsobili čokoládové veľkonočné vajíčka vyrobené v ďalšom belgickom závode, ktorý prevádzkuje talianska firma Ferrero.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Barry Callebaut
Firmy a inštitúcie Ferrero