Srbsko pošle kvôli migrantom na hranice armádu a políciu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Maďari použili proti utečencom vodné delo i slzotvorný plyn
Migranti demonštrovali na maďarsko-srbskej hranici pri obci Horgoš proti uzavretiu hraníc. Príslušníci zásahovej jednotky maďarskej polície proti nim použili slzotvorný plyn a nasadili aj vodné delo. Foto: SITA/AP

Belehrad 16. júla (WebNoviny.sk) – Srbsko pošle spoločné vojenské a policajné hliadky na hranice s Bulharskom aj Macedónskom, aby zabránili ilegálnemu vstupu migrantov a pašerákov na srbské územie. Informoval o tom v sobotu srbský premiér Aleksandar Vučič.

Krok Srbska nasleduje niekoľko dní po tom, čo členský štát EÚ Maďarsko začalo uplatňovať prísnejšie pravidlá pri pohraničných kontrolách – to napríklad znamená, že začalo posielať migrantov cez hranicu naspäť do Srbska.

Srbský premiér Vučič v sobotu vyhlásil, že „Srbsko nemôže byť parkoviskom pre ľudí z Afganistanu alebo Pakistanu, ktorých nikto iný v Európe nechce prijať“. Vučič dodal, že „Srbsko musí chrániť svoje štátne záujmy, ale utečencom, ktorí požiadajú v Srbsku o azyl, poskytne pomoc“. Informácie priniesla svetová agentúra AP.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Aleksandar Vučič