Po čelnej zrážke vlakov v Taliansku vyšetrujú šesť osôb

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Fatálna zrážka vlakov v Taliansku
Na juhu Talianska pri meste Andria v regióne Apúlia došlo v utorok k ničivej zrážke vlakov, ktorá si vyžiadala desiatky obetí a zranených. Foto: Massimo Mazzilli via AP

Rím 15. júla (WebNoviny.sk) – Talianske orgány činné v trestnom konaní vyšetrujú šesť osôb v súvislosti s utorkovým železničným nešťastím na trati severne od juhotalianskeho prístavu Bari, ktoré si vyžiadalo 27 životov. Ide o prednostov oboch železničných staníc v mestách Corato a Adria, medzi ktorými došlo k tragédii, rušňovodiča, ktorý frontálnu zrážku dvoch vlakových súprav prežil so zraneniami a leží v nemocnici, ako aj o generálneho riaditeľa spoločnosti Ferrotramviaria – prevádzkovateľa železníc v Apúlii, ako aj riaditeľa a prezidentku spoločnosti.

Vyšetrovanie prebieha pre podozrenie z trestného činu viacnásobného zabitia z nedbanlivosti. Informovala o tom tlačová agentúra APA. Prednosta železničnej stanice v Adrii Vito Piccarreta sa podľa talianskych médií priznal, že pustil na jednokoľajovú trať jeden z vlakov, ktorý sa o niekoľko minút neskôr čelne zrazil s protiidúcou súpravou. Odmietol však, že by mal sám niesť zodpovednosť za tragickú zrážku.

Obrazom: Fatálna zrážka vlakov v Taliansku

Prednostov staníc v oboch mestách – Corato a Adria – postavili dočasne mimo službu.

Talianska vláda uvoľnila dnes pre pozostalých a zranených desať miliónov eur. Každý poškodený by mal dostať najmenej 200.000 eur, uviedol kabinet v Ríme.

Na poslednej rozlúčke so 17 z obetí, ktorá je naplánovaná na sobotu v športovej hale v Adrii, by sa mali zúčastniť aj taliansky prezident Sergio Mattarella a šéf rezortu dopravy Graziano Delrio.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Sergio Mattarella