Slovenský pilot sa zranil pri nehode lietadla v Rakúsku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Havária lietadla
V motorovom priestore lietadla vypukol po pristátí na lúke a zastavení sa v zavlažovacom kanáli menší požiar. Ten však svedkovia nehody uhasili ešte pred príjazdom hasičov. Foto: FlightGlobal via AP

VIEDEŇ 11. júla (WebNoviny.sk) – Štyri osoby utrpeli v nedeľu večer zranenia pri núdzovom pristátí jednomotorového českého lietadla typu Piper PA 28, ku ktorému sa pilot odhodlal bezprostredne po štarte z letiska v Zell am See v rakúskej spolkovej krajine Salzbursko.

Medzi dvoma ťažko zranenými členmi posádky je popri 39-ročnom českom pilotovi podľa dnešnej informácie tlačovej agentúry APA aj 49-ročný Slovák – druhý pilot stroja, ktorý je však podľa aktualizovaných správ verejnoprávneho rakúskeho rozhlasu ORF mimo ohrozenia života.

Pacient leží so zraneniami lebky po operácii v umelom spánku na jednotke intenzívnej starostlivosti. Nie je však aktuálne v ohrození života, uviedla APA s odvolaním sa na nemocničné zdroje. Obaja členovia posádky sú po prevoze vrtuľníkom záchrannej služby v starostlivosti zdravotníckeho personálu v nemocnici v Salzburgu.

Ďalšie dve osoby na palube – cestujúce s občianstvom ČR vo veku 24 a 26 rokov – hospitalizovali s ľahšími zraneniami v nemocniciach v Schwarzachu a Zell am See.

V motorovom priestore lietadla vypukol po pristátí na lúke a zastavení sa v zavlažovacom kanáli menší požiar. Ten však svedkovia nehody uhasili ešte pred príjazdom hasičov. Na lietadle, ktorého vrak strážila v noci polícia, vznikli značné materiálne škody. Príčiny nešťastia objasní až prebiehajúce vyšetrovanie.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia