Strelec z Kalamazoo bol taxikár Uberu, obete strieľal z auta

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Strelec z Kalamazoo bol taxikár Uberu, obete strieľal z auta
Jason Dalton Foto: SITA/AP

Detroit 23. februára (WebNoviny.sk) – Americká taxislužba Uber dostala v sobotu večer 20. februára sťažnosť na čudný, rizikový spôsob jazdy svojho taxikára Jasona Daltona, ale uviedla, že nemohla predpokladať násilné činy, akých sa údajne dopustil.

Daltona (45) v pondelok obvinili zo sobotňajších vrážd šiestich ľudí pri náhodnej streľbe v meste Kalamazoo v štáte Michigan – vždy vraždil z auta. Sudca mu odmietol udeliť kauciu, informovala tlačová agentúra AP.

Vyčíňanie páchateľa sa začalo v sobotu približne o 18.00 h a skončilo sa o päť hodín. Muž sa k zločinom priznal, uviedol prokurátor. Dodal, že Dalton dokonca po prvej streľbe vzal do taxíka klienta a po následných streleckých útokoch zrejme zviezol aj ďalších zákazníkov.

Pasažier taxislužby Matt Mellen v pondelok povedal, že v sobotu zavolal na políciu a nahlásil jej, že Dalton riadi taxík nevypočítateľne a rizikovo – Mellen tak urobil viac ako hodinu pred začatím streleckého vyčíňania. Pasažier dodal, že sa pokúšal upozorniť na Daltonovo správanie aj taxislužbu Uber. Uviedol napríklad, že Dalton po jednom telefonáte mobilom začal jazdiť bezhlavo, nerešpektoval dopravné značky „Stop“, narážal do boku zaparkovaných vozidiel a dokonca jazdil aj po trávniku. „Keď sme raz zastavili na stopke, vyskočil som z auta a ušiel,“ dodal Mellen.

Bezpečnostný šéf Uberu Joe Sullivan pripustil, že spoločnosť dostala v sobotu sťažnosti na Daltona od viacerých pasažierov. Nepovedal však, či sa Uber v ten večer s Daltonom skontaktovala. Sullivan zdôraznil, že až do soboty nemali žiaden dôvod myslieť si, že niečo nie je v poriadku. Taxislužba so sídlom v San Franciscu dodala, že Dalton dostal povolenie stať sa ich vodičom 25. januára. Mal za sebou vyše 100 jázd a hodnotenie 4,73 hviezdy z možných päť.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia