Slovenska strávila noc v rakúskych horách, utrpela zranenia

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Posledná rozlúčka so záchranármi, ktorí zahynuli v Slovenskom raji
Záchranársky vrtuľník počas poslednej rozlúčky so záchranármi, ktorá sa konala v Konkatedrále Sedembolestnej Panny Márie. Štyria záchranári, 44- ročný pilot vrtuľníka Ľubomír Majerčák, 34-ročný letecký záchranár Martin Svitana, 45-ročný lekára Marek Rigda a 37-ročný náčelníka Horskej záchrannej služby v Slovenskom raji Dušan Leskovjanský, zahynuli v piatok 17. júla pri leteckej tragédii v Slovenskom raji. Poprad, 23. júl 2015. Foto: SITA/Radoslav Maťaš

SALZBURG 7. júla (WebNoviny.sk) – V nadmorskej výške okolo 2500 metrov nad morom musela štvrtkovú noc prečkať 28-ročná Slovenka, ktorá počas túry v regióne Oberpinzgau v rakúskej spolkovej krajine Salzbursko stratila v hmle orientáciu a zlomila si predkolenie. Informoval o tom vo štvrtok denník Österreich na svojej stránke oe24.at.

Slovenka sa vybrala smerom k vrchu Tauernkogel (2998 metrov). Kvôli zlému počasiu sa však rozhodla vrátiť, no zostúpila do nesprávneho údolia, kde sa dostala do skalnatého a neschodného terénu. Navyše aj spadla, pričom utrpela zranenie predkolenia a nemohla pokračovať v ceste, uviedli miestni záchranári.

Žena okolo 21.00 h zavolala dvom známym, ktorí ju išli hľadať. Keďže ich snaha bola márna, obrátili sa okolo polnoci na horskú službu. Tá Slovenku, s ktorou bola v pravidelnom telefonickom kontakte, našla vo štvrtok o 05.40 h. Záchranársky vrtuľník ju následne previezol do nemocnice.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie HZS Horská záchranná služba