Premiéra Roberta Fica operovali, nachádza sa na ARO

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Fico
Foto: SITA/Vladimir Tepecs

BRATISLAVA 22. apríla (WebNoviny.sk) – Premiér Robert Fico je po operácii v stabilizovanom stave. Šéfovi kabinetu v piatok dopoludnia urobili kardiochirurgický zákrok, lekári na žiadosť rodiny nezverejnili podrobnosti.

Zákrok absolvoval v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH) v Bratislave, kde je od minulého týždňa hospitalizovaný. Do nemocnice prišiel pre bolesti v hrudníku. Zákrok urobil prednosta kliniky Michal Hulman, ktorý zdôraznil, že zákrok prebehol štandardne a pacient „je v absolútne stabilizovanom stave a nachádza sa na ARO“.

Hovorkyňa premiéra Beatrice Szabóová informovala agentúru SITA, že po dohode s Robertom Ficom ho stále zastupujú vicepremiéri tam, kde je potrebná jeho fyzická prítomnosť. Napríklad vicepremiéra pre investície Petra Pellegriniho poveril predložiť v parlamente Programové vyhlásenie vlády. „Ad hoc budeme komunikovať a riešiť ďalšie záležitosti tak, ako to bolo doteraz,“ dodala hovorkyňa.

Premiérovi lekári robili podľa informácií Denníka N bypass, pri ktorom sa pomocou spojky obídu zúžené cievy. V prípade premiéra išlo o odstránenie zúženia ciev na troch miestach, teda trojnásobný bypass, tvrdí denník. Pri zavedení bypassov premostia slabo priechodné cievy cievami z inej časti tela, obvykle z nohy alebo hrudníka. Operácia sa začala podľa Denníka N skoro ráno po šiestej hodine. O jej výsledkoch prišli informovať médiá po 11:00.

Premiérov operatér Michal Hulman patrí k špičkovým slovenským chirurgom. Je prednostom Kliniky kardiochirurgie a primárom Oddelenia kardiochirurgie NÚSCH. Ako prvý na Slovensku robil operácie mechanického srdca. V Portréte televízie TA 3 odznelo, že jeho prezývka je „srdcový kráľ“.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Robert Fico
Firmy a inštitúcie Vláda SR