Horela chata, v ktorej boli deti na lyžiarskom výcviku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Požiar chaty
Hasiči zasahujú pri likvidácii požiaru chaty, ktorá slúžila na ubytovanie detí počas lyžiarskeho výcviku, v lokalite Oravice v okrese Tvrdošín. Požiar likviduje 40 hasičov s 10 kusmi techniky. Hasenie komplikuje nedostupný terén. Pri požiari sa zatiaľ nikto nezranil, predbežná škoda bola vyčíslená na 500-tisíc eur. Bratislava, 14. február 2016. Foto: SITA/Prezídium HaZZ

BRATISLAVA 14. februára (WebNoviny.sk) – Chatu s murovaným prízemím a drevenými podlažiami, ktoré slúžili na ubytovanie detí počas lyžiarskeho výcviku, v lokalite Oravice v okrese Tvrdošín zachvátili dnes ráno plamene. Požiar uhasili o 15:30. Ako agentúru SITA informovala Silvia Jančovičová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru, na mieste naďalej ostávajú hasiči, ktorí budú miesto monitorovať ešte niekoľko hodín. Dodala, že príčinu vzniku požiaru vyšetrujú.

Pri požiari zasahovalo 40 hasičov s desiatimi kusmi techniky. Profesionálnym hasičov pomáhali aj dobrovoľní hasiči z Vitanovej, Zuberca, Lieseku, Suchej Hory a Čimhovej. Podľa predbežných informácií sa pri požiari nikto nezranil, škodu vyčíslili na 500-tisíc eur. Na miesto prišla aj expertízna skupina z Požiarno-technického a expertízneho ústavu MV SR z Bratislavy, ktorá by mala pomôcť požiar vyšetriť.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia