Poslanci strávili minulý rok v sále 94 rokovacích dní

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Mimoriadna schôdza parlamentu o vyslovení nedôvery premiérovi Ficovi
Poslanci NR SR počas rokovania 42. schôdze Národnej rady SR o vyslovení nedôvery premiérovi Robertovi Ficovi. Bratislava, 10. november 2014. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 17. januára (WebNoviny.sk) – Poslanci v roku 2015 strávili v rokovacej sále parlamentu spolu 94 dní. Tie boli rozdelené do 15 schôdzí, z toho bolo deväť riadnych a šesť mimoriadnych zasadnutí, ktoré iniciovala opozícia.

Návrhom na odvolanie čelili v minulom roku štyria ministri – vo februári minister hospodárstva Pavol Pavlis, v októbri minister školstva Juraj Draxler, v decembri minister životného prostredia Peter Žiga a unikátom je minister zdravotníctva Viliam Čislák, ktorého chceli opoziční poslanci odvolať dvakrát, a to v apríli aj v októbri. Mimoriadne rokovanie navrhla opozícia aj v júni, a to k postupu špeciálneho prokurátora pri vyšetrovaní kauzy Gorila.

Najdlhšie trvala novembrovo-decembrová schôdza parlamentu, počas ktorej strávili poslanci v NR SR 19 rokovacích dní počas šiestich týždňov. Januárovo-februárová schôdza trvala 12 dní, marcová 10 dní a v apríli si poslanci odsedeli v laviciach sedem dní.

Májové zasadnutie sa natiahlo na 15 dní, júnovo-júlová schôdza mala 12 rokovacích dní. Septembrovo-októbrová schôdza znamenala pre poslancov 13 dní v národnej rade. V auguste národná rada nerokovala.

Podľa pôvodného harmonogramu sa mala uskutočniť dvojtýždňová schôdza parlamentu aj na prelome januára a februára tohto roka, predseda parlamentu Peter Pellegrini však už oznámil, že sa konať nebude.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Juraj DraxlerPavol PavlisPeter PellegriniPeter ŽigaViliam Čislák
Firmy a inštitúcie NR SR Národná rada Slovenskej republiky