Most-Híd chce presadzovať liberálne princípy demokracie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Sprava: Podpredsedovia strany Most-Híd László Solymos, Lucia Žitňanská a predseda strany Béla Bugár. Foto: archívne, SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 12. marca (WebNoviny.sk) – Podmienky strany Most-Híd pre prípadný vstup do vlády vychádzajú z hodnotovej a programovej orientácie strany. Ako povedal dnes pre agentúru SITA hovorca strany Matej Kováč, strane ide o dôsledné uplatňovanie princípov liberálnej demokracie.

„Chceme posilniť právny štát, ale zároveň chceme aj vyjadriť jednoznačnú preoeurópsku a proatlantickú orientáciu vlády,“ povedal s tým, že Most-Híd je tiež za konštruktívny a koordinovaný prístup pri riešení utečeneckej krízy a otázok budúcnosti eurozóny, Schengenského priestoru a Európskej únie.

Obrazom: Parlamentné voľby 2016

Strane podľa Kováča ide tiež o posilnenie štandardov občianskych a menšinových práv. Most-Híd požaduje aj garanciu jednoty v poslaneckých kluboch, vrátane odmietnutia neštandardných metód pri koaličnej spolupráci. Aké metódy má však strana na mysli Kováš nespresnil. „Budúca vláda musí byť stabilná a mala by presadiť opatrenia v boji proti korupcii z nášho protikorupčného balíčka,“ uviedol. Spoločným záväzkom vlády musí byť rýchle vyriešenie krízovej situácie v školstve a zdravotníctve.

Most-Híd odmietol pozvanie na rokovania o zostavení vlády od Smeru-SD. O zostavení možnej pravicovej vlády rokuje s SaS.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Most-Híd