Na Sziget príde aj Rihanna

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Rihanna
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 16. marca (WebNoviny.sk) – Organizátori maďarského festivalu Sziget oznámili, že na podujatí vystúpi aj barbadoská speváčka Rihanna. Koncert 28-ročnej interpretky sa uskutoční 11. augusta a stane sa tak súčasťou jej aktuálneho svetového turné k novému albumu Anti (2016). V rámci neho sa predstaví aj 26. júla v pražskej O2 Aréne a 9. augusta vo viedenskej Stadthalle.

Festival Sziget sa bude konať od 10. do 17. augusta v Budapešti, pričom účasť na ňom už skôr potvrdili napríklad Muse, Noel Gallagher’s High Flying Birds, Sia, Bastille, Sigur Rós, Sum 41, David Guetta, Jake Bugg, The Last Shadow Puppets, Bloc Party, Bring Me The Horizon, Chvrches, John Newman, Jess Glynne, Kodaline, M83, Wilkinson, Mo, Naughty Boy, Nicky Romero, Parov Stelar, Years & Years, Bullet For My Valentine alebo slovenská kapela Queer Jane.

Rihanna

, celým menom Robyn Rihanna Fenty, sa ako 16-ročná presťahovala z rodného Barbadosu do USA. Debutovala v roku 2005 albumom Music Of The Sun, s ktorým sa rovnako ako s ďalšími šiestimi štúdiovkami prebojovala do prvej desiatky albumového rebríčka Billboard 200. Ten však po prvý raz dobyla až s albumom Unapologetic (2012). Tento úspech sa jej podarilo zopakovať aj so spomínanou novinkou Anti. K jej najväčším hitom patria skladby ako SOS, Umbrella (feat. Jay Z), Don’t Stop The Music, Take A Bow, Disturbia, Rude Boy, Only Girl (In The World), What’s My Name? (feat. Drake), S&M, We Found Love (feat. Calvin Harris), Where Have You Been, Diamonds a Stay (feat. Mikky Ekko). Je držiteľkou ôsmich cien Grammy, deviatich American Music Awards vrátane Icon Award, dvoch BRIT Awards a desiatok ďalších ocenení. Ako herečka sa predstavila napríklad v snímkach Bojová loď (2012), To je koniec! (2013) a Annie (2014).

Informácie pochádzajú od Silvie Turnerovej a z archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe David GuettaJake BuggRihanna