Na Colours of Ostrava prídu Underworld či The Vaccines

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
The Vaccines
Na Colours of Ostrava vystúpi aj anglické indierockové kvarteto The Vaccines, ktoré má na konte albumy What Did You Expect from The Vaccines? (2011), Come of Age (2012) a English Graffiti (2015). So všetkými sa pritom dostali v UK Charte do top 5. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 21. februára (WebNoviny.sk) – Organizátori českého festivalu Colours of Ostrava, ktorý sa bude konať od 14. do 17. júla v industriálnom areáli Dolních Vítkovic, predstavili ďalších potvrdených účinkujúcich.

Na podujatie príde anglické elektronické duo Underworld známe napríklad vďaka skladbe Born Slippy .NUXX, ktorá sa objavila aj vo filme Trainspotting (1996). Karl Hyde a Rick Smith sa na scéne pohybujú od roku 1980 a v Ostrave predstavia aj skladby z albumu Barbara Barbara, We Face a Shining Future, ktorý vyjde 18. marca. „Ich koncerty sú známe ohromujúcim vizuálnym poňatím a obrovskou energiou,“ uviedla riaditeľka festivalu Zlata Holušová.

https://www.youtube.com/embed/6iKFn8dlxX8″ frameborder=“0″ allowfullscreen>

Pre väčšie pohodlie návštevníkov rozšíria dve scény

Na Colours of Ostrava vystúpi okrem nich aj anglické indierockové kvarteto The Vaccines, ktoré má na konte albumy What Did You Expect from The Vaccines

Organizátori pripravili pre návštevníkov a návštevníčky aj niekoľko noviniek. „Pre väčšie pohodlie návštevníkov rozširujeme dve scény, ktoré už kapacitou nestačili,“ prezradila Holušová. Zmeny sa budú týkať Drive stageu a Electro stageu. „Zásadnou novinkou 15. ročníka Colours of Ostrava je rozšírenie programu festivalu o nové medzinárodné diskusné fórum Meltingpot,“ vyjadrila sa Holušová. F

órum sa bude konať od 12. do 17. júla na ôsmich scénach v Dole Hlubina a jeden deň tiež v hale Gong. „Našou ambíciou je ponúknuť atraktívne prednáškové a diskusné bloky z oblasti vedy, medicíny, ekonómie, kultúry, filozofie, religionistiky či ekológie v medzinárodnom kontexte. Pozvali sme preto významné osobnosti súčasného akademicko-filozofického a odborného sveta,“ objasnil riaditeľ Meltingpotu René Bystroň.

Vystúpi viac ako 80 osobností zo 16 krajín

Vystúpi viac ako 80 osobností zo 16 krajín, medzi nimi budú americký spisovateľ Robert Fulghum, laureát Nobelovej ceny za chémiu Daniel Shechtman, držitelia Pulitzerovej ceny Yusef Komunyaka a Chris Hedges, ale tiež Timothy Snyder, Björn Lomborg, Jamie Andrew, Sidney Strauss, Clemens Kuby, Gulalai Ismail, Svitlana Zalishchuk, Fons Hickmann či Gaia.

Pred samotnými Colours of Ostrava sa už tradične bude konať showcaseový festival Czech Music Crossroads, v rámci ktorého sa budú môcť predviesť aj slovenskí interpreti Trojka Zuzany Homolovej, Capre a Pavol Bodnár s Ľudmilou Štefánikovou. Okrem nich sa predstavia zástupcovia českej, poľskej a maďarskej hudobnej scény.

Ďalšie sprievodné podujatie Festival v ulicích sa bude tento rok konať v piatok 8. a sobotu 9. júla. „Chceme Ostravákom ponúknuť možnosť užiť si festival počas víkendu dlhšie do noci a taktiež program celého Colours Weeku roztiahnuť, nesústrediť sa do dvoch dní pred začatím Colours of Ostrava,“ uviedla riaditeľka Festivalu v ulicích Petra Hradilová.

Informácie pochádzajú od PR manažéra festivalu Zdenka Hanouta a z archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať