Hviezdami týždňa v NHL sa stali dvaja brankári a obranca

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Craig Anderson
Brankár tímu Ottawa Senators Craig Anderson. Foto: SITA/AP

NEW YORK 31. októbra (WebNoviny.sk) – Brankári Craig Anderson, Devan Dubnyk a obranca Shea Weber sú tri hviezdy uplynulého týždňa v severoamerickej hokejovej NHL. Tradične v pondelok o tom informoval oficiálny server ligy.

Gólman Ottawy Anderson si v dvoch stretnutiach sledovaného obdobia udržal čisté konto, keď zlikvidoval dovedna 59 striel súperov – najprv 22 pokusov hráčov Vancouveru a všetkých 37 gólových šancí hokejistov Edmonton po tom, čo sa dozvedel, že jeho manželke Nicholle diagnostikovali rakovinu.

Ďalší muž s maskou Dubnyk bol druhou hviezdou týždňa a rovnako nepustil za svoj chrbát jediný puk, a to dokonca v troch dueloch – postupne si na ňom vylámali zuby Boston (predviedol 27 úspešných zákrokov), Buffalo (38) a Dallas (29). Je prvým brankárom v histórii Minnesoty, ktorý dosiahol tri shutouty v sérii.

Obranca Shea Weber sa po letnom trejde z Nashvillu rýchlo zaradil medzi opory Montrealu, za ktorý v uplynulom týždni trikrát skóroval (2 víťazné góly) a pridal aj dve asistencie. Canadiens prešli uplynulými siedmimi dňami bez zakopnutia v štyroch zápasoch.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Devan DubnykShea Weber