Hossa s Pánikom budú mať v Chicagu nových spoluhráčov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Tomáš Fleischmann
Jedným z nových hráčov 'jastrabov' je aj Tomáš Fleischmann, ktorý prišiel z Montrealu. Foto: SITA/AP

CHICAGO 27. februára (WebNoviny.sk) – Klub zámorskej hokejovej NHL Chicago Blackhawks je s blížiacim sa koncom prestupového obdobia najaktívnejší pri výmenách hráčov.

Kluby profiligy môžu meniť hráčov do pondelkového popoludnia, trejdy vykonané po tomto termíne už nebudú mať vplyv na súboje play-off. Vo štvrtok vedenie „jastrabov“ získalo z Winnipegu kapitána Jets Andrewa Ladda a ďalších dvoch korčuliarov za slovenského reprezentanta Marka Daňa, v piatok zrealizovali dokonca dve výmeny.

Najprv sa dohodli s Los Angeles Kings na výmene obrancov, keď ku „kráľom“ sa po takmer troch rokoch vrátil Rob Scuderi a Chicago získalo nemeckého beka Christiana Ehrhoffa. Obaja sú skúsení hokejisti s množstvom duelov v NHL. Scuderi má zmluvu aj na nasledujúci ročník, Ehrhoffov kontrakt vyprší v júni.

Nasledovala dohoda Chicaga s Montrealom, tentokrát šlo o troch útočníkov a všetkým sa končí zmluva po tejto sezóne. Blackhawks angažovali českého hokejistu Tomáša Fleischmanna a Dala Weiseho výmenou za 23-ročného Phillipa Danaulta a výber v 2. kole draft v roku 2018.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Chicago Blackhawks